ΕΛΜΕΚΙ: "Να πούμε ΟΧΙ στα νέα αντιασφαλιστικά σχέδια κυβέρνησης - δανειστών!"

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015 06:44

ΕΛΜΕΚΙ: "Να πούμε ΟΧΙ  στα νέα αντιασφαλιστικά σχέδια κυβέρνησης - δανειστών!"

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι οι προτάσεις που καταθέτουν στη διαπραγμάτευση κυβέρνηση και δανειστές υλοποιούν στο ακέραιο το στρατηγικό πλαίσιο της ΕΕ για την Ασφάλιση και τις συντάξεις. Μάλιστα είναι ενδεχόμενο σχετικό νομοσχέδιο να έρθει άμεσα στη Βουλή.

Τα μέτρα αυτά δεν αφορούν μόνο τους σημερινούς συνταξιούχους, αλλά και τους εργαζόμενους που απέχουν ένα βήμα από τη συνταξιοδότηση. Για τους υπόλοιπους εργαζόμενους, οι νόμοι που ψηφίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια και που δεν αμφισβητούνται ούτε στο ελάχιστο από τη σημερινή συγκυβέρνηση, έτσι και αλλιώς προδιαγράφουν ένα ακόμα χειρότερο Ασφαλιστικό, με όριο ηλικίας συνταξιοδότησης το 67ο έτος και το ύψος της σύνταξης στο μισό απ' αυτό που ίσχυε πριν από το 2010!

Κυβέρνηση και δανειστές προωθούν από κοινού το κόψιμο των λεγόμενων «πρόωρων συνταξιοδοτήσεων» και την αύξηση των ορίων ηλικίας που αυτό επιφέρει σε δεκάδες χιλιάδες σημερινούς ασφαλισμένους. Η κυβέρνηση νομιμοποιεί όλο το αντιασφαλιστικό οικοδόμημα των προηγούμενων μνημονίων και πριν από αυτά. Αυτή είναι η μεγαλύτερη υπηρεσία που προσφέρει στους επιχειρηματικούς ομίλους, οι οποίοι έχουν κηρύξει ανοιχτό πόλεμο στα δικαιώματα όλων των ασφαλισμένων, ανεξάρτητα από Ταμείο, κλάδο, φύλο και ηλικία, με στόχο να μειώσουν παραπέρα το λεγόμενο «μη μισθολογικό κόστος».

Σε κάθε περίπτωση η κουβέντα δεν γίνεται για το τι θα κερδίσουν οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι, αλλά για το πόσα ακόμα θα χάσουν. Με δυο λόγια, η περίφημη διαπραγμάτευση γίνεται σε ναρκοθετημένο έδαφος για τα συμφέροντα των ασφαλισμένων. Αυτό που μένει να καταληχθεί, είναι μόνο ο τρόπος και ο ρυθμός που θα επιβληθούν τα νέα μέτρα.

Η πορεία λοιπόν του Ασφαλιστικού έχει προκαθοριστεί με μεγάλη σαφήνεια από τα ίδια τα ευρωενωσιακά ντοκουμέντα. Στη «Λευκή Βίβλο» για τις συντάξεις, που υιοθετήθηκε το 2012 από όλα τα κράτη - μέλη και τις κυβερνήσεις τους και ακολουθείται από όλους όσοι σήμερα δηλώνουν «δεσμευμένοι» στις Συνθήκες της ΕΕ, προβλέπεται:

1. Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για όλους, αφού συνδέει την ηλικία συνταξιοδότησης με την αύξηση του προσδόκιμου ζωής.
2. Περιορισμός της πρόσβασης σε συστήματα πρόωρης συνταξιοδότησης.
3. Παράταση του επαγγελματικού βίου.
4. Εξίσωση της ηλικίας συνταξιοδότησης μεταξύ ανδρών και γυναικών, δηλαδή αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στις γυναίκες.
5. Ανάπτυξη συμπληρωματικών συνταξιοδοτικών αποταμιεύσεων, ώστε να δοθεί έδαφος στο κεφάλαιο να αναπτυχθεί στον τομέα της ασφάλισης.

Αγώνας τώρα για να ακυρώσουμε τα σχέδια πτώχευσης του λαού!

Να πούμε ΟΧΙ στα νέα αντιασφαλιστικά σχέδια!
Κανένας μόνος του!
Να πούμε ΟΧΙ στο νέο βάρβαρο μνημόνιο!

Οι εργαζόμενοι παράγουμε τον πλούτο! Δεν μπορεί να μοιραστεί δίκαια όταν διαχειριστές του είναι οι καπιταλιστές και τα τσιράκια τους στις κυβερνήσεις.
Εμείς έχουμε τη δύναμη!


Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ υπογραμμίζει ότι διέξοδος και στην περίπτωση του Ασφαλιστικού μπορεί να υπάρξει μόνο σε ρήξη με το κεφάλαιο και την ΕΕ, με μαζικούς ταξικούς αγώνες που θα διεκδικούν ανάκτηση των απωλειών, κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών σε Υγεία και συντάξεις.

 

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                                Ο Οργανωτικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης                   Φαρακλός Βαγγέλης