Περιοδείες υποψηφίων του ΚΚΕ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 02 Ιουνίου 2012 11:18

Περιοδείες υποψηφίων του ΚΚΕ

Την Κυριακή 3 Ιούνη, η υποψήφια Βουλευτής του ΚΚΕ Κατερίνα Γρηγοροπούλου μαζί με κλιμάκιο στελεχών του κόμματος θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε γειτονιές του Ληξουρίου.

 


ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ
στη διαχείριση της φτώχειας

• Με το κυβερνητικό πρόγραμμα που εξήγγειλε η ΝΔ αποβλέπει στη διέξοδο από την κρίση σε βάρος του λαού. Η ΝΔ δίνει ορισμένες παροχές - ψίχουλα, κυριολεκτικά, σε τμήματα της ακραίας φτώχειας.


• Στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν πολλά κοινά με τις κυβερνητικές εξαγγελίες του Κ. Σημίτη, του Γ. Παπανδρέου πριν την κρίση. Κινείται επίσης στη λογική «ψίχουλα στους πιο εξαθλιωμένους». Ίσως ζυγίζουν λίγο παραπάνω τα ψίχουλα του ΣΥΡΙΖΑ από τα ψίχουλα της ΝΔ. Υπόσχεται ότι θα επανέλθει ο λαός στα επίπεδα του 2009, όταν το 2009 ήταν στα επίπεδα των αρχών της δεκαετίας του '80.


• Η κρίση δεν αφαίρεσε μόνο μισθούς και συντάξεις από τους εργαζόμενους, έχει αφαιρέσει πολύ περισσότερα που έχουν και οικονομικό και κοινωνικό κόστος, όπως: η ακρίβεια στην Υγεία, η υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας - Πρόνοιας, η υποβάθμιση της Παιδείας κλπ.


• Το ΚΚΕ έχει πρόγραμμα σήμερα λαϊκής συσπείρωσης, πάλης, εναντίον οποιασδήποτε κυβέρνησης προκύψει. Ένα πρόγραμμα το οποίο στην πορεία, εφόσον ο λαός κατανοήσει τη δύναμή του, θα μετατραπεί σε πρόγραμμα διεκδίκησης της εργατικής λαϊκής εξουσίας. Μιας διακυβέρνησης όπου το ΚΚΕ θα είναι ο βασικός πυρήνας.