ΕΛΜΕ : Αεροδρόμια και συγκοινωνίες για το λαό και όχι για τα μονοπώλια

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2014 09:34

ΕΛΜΕ : Αεροδρόμια και συγκοινωνίες για το λαό και όχι για τα μονοπώλια

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει την ιδιωτικοποίηση 14 περιφερειακών αεροδρομίων, μαζί και και του αεροδρόμιου Κεφαλονιάς στην κοινοπραξία Κοπελούζου (Fraport AG - Slentel Ltd). Η πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ (απελευθέρωση, ένταξη του εθνικού εναέριου χώρου στον «Ενιαίο Ευρωπαϊκό Ουρανό» κοκ) υπηρετεί την κερδοφορία των μονοπωλίων στις μεταφορές. Όλες οι κυβερνήσεις στον κόσμο της «ελεύθερης αγοράς», με ή χωρίς μνημόνια, τέτοιου είδους μέτρα εφαρμόζουν. Η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι, ακόμη κι αν το κεφάλαιο πετύχει μια ανάκαμψη από την κρίση, πάντα θα βγαίνουν χαμένοι. Αυτοί θα πληρώνουν το «μάρμαρο». Είναι σαφές ότι δε συνιστά άλλη πολιτική η δημιουργία ενός δημόσιου φορέα, με ή χωρίς τη συμμετοχή των εργαζομένων και της αυτοδιοίκησης, όσο κριτήριο παραμένει η αύξηση της κερδοφορίας των κεφαλαιοκρατών.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ παλεύει για να είναι τα αεροδρόμια, τα λιμάνια και οι υπόλοιπες υποδομές λαϊκή περιουσία, που θα υπηρετούν μια κεντρικά σχεδιασμένη ανάπτυξη χωρίς μονοπώλια και χωρίς ΕΕ. Μόνο σε ένα τέτοιο κίνημα μπορούμε να ελπίζουμε, χωρίς φόβο και αυταπάτες.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκπροσωπήθηκε στη σύσκεψη για τις συγκοινωνίες, που έγινε την Παρασκευή 19/12 στο Αργοστόλι με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς Ιθάκης (ΕΚΚΙ). Με το πλαίσιο που αναπτύσσεται στη σημερινή ανακοίνωση για τα αεροδρόμια, τα αιτήματα για τους νέους και ελαστικά απασχολούμενους εκπαιδευτικούς (σίτιση, στέγαση, μετακίνηση) – για τα οποία έχουμε αναλάβει πρωτοβουλία στο χώρο των σωματείων του δημοσίου - και με αιχμή το θέμα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών θα συνεχίσουμε το συντονισμό και την κοινή δράση με το ΕΚΚΙ, ώστε να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για το λαό των νησιών μας.