ΕΛΜΕΚΙ: Να αντιμετωπιστούν τώρα τα προβλήματα στο ΕΕΕΕΚ Αργοστολίου (Φαρακλάτων)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 09 Νοεμβρίου 2014 07:20

ΕΛΜΕΚΙ: Να αντιμετωπιστούν τώρα τα προβλήματα στο ΕΕΕΕΚ Αργοστολίου (Φαρακλάτων)

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει την κυβερνητική αναλγησία για τη λειτουργία του ΕΕΕΕΚ Αργοστολίου, στα Φαρακλάτα. Το ΕΕΕΕΚ ξεκίνησε 11 Σεπτέμβρη 2014 με τρία άτομα προσωπικό, όλα γενικής παιδείας, μετά από προφορική εντολή της διοίκησης, ώστε να δοθεί η εικόνα της εύρυθμης λειτουργίας. Και αυτό έγινε ενώ εκκρεμούσαν οι μεταφορές για τα μισά παιδιά. Σήμερα στο προσωπικό έχει προστεθεί μόλις μία διάθεση συνάδελφου γενικής παιδείας για τρεις μέρες και από εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής έχει τοποθετηθεί μόλις μία φιλόλογος.

Παντελής είναι η απουσία των υπόλοιπων εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής που απαιτούνται (μαθηματικός, καλλιτεχνικών μαθημάτων, γεωπόνος, τουριστικών επαγγελμάτων κλπ), καθώς και του ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού (ψυχολόγου, κοινωνικού λειτουργού, λογοθεραπευτή, εργασιοθεραπευτή, φυσιοθεραπευτή κλπ.) που αποτελεί και το κυριότερο πρόβλημα του σχολείου. Επισημαίνεται ότι λόγω έλλειψης προσωπικού υποχρεώνονται οι συνάδελφοι - για να λειτουργεί το σχολείο μέχρι τις 12 - να κάνουν συμπτύξεις τμημάτων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των μαθητών και την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ταυτόχρονα συνεχίζεται η απουσία των ειδικών βιβλίων ενώ είναι απαράδεκτη η κατάσταση στον περιβάλλοντα χώρο που ακόμη δεν έχει αποκατασταθεί από τους σεισμούς ούτε έχει λυθεί το θέμα της αποχέτευσης που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη υγεία των μαθητών. Στα προβλήματα έρχεται να προστεθεί η έλλειψη χρηματοδότησης. Το πρόβλημα με τις μεταφορές (σημ. λόγω ότι το σχολείο συγκεντρώνει μαθητές από όλη την Κεφαλονιά αρκετές γίνονταν με ταξί), αντιμετωπίστηκε κάτω και από την πίεση του μεγάλου παγκεφαλληνιακού συλλαλητηρίου της ΕΛΜΕ-ΚΙ. Τα παραπάνω δεν είναι τυχαία αλλά εντάσσονται στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ - κεφαλαίου, για κλείσιμο των σχολείων ειδικής αγωγής στο όνομα της «συμπερίληψης» (ή για ιδιωτικοοικονομική λειτουργία τους) και για πλήρη παράδοση της ειδικής αγωγής στους ιδιώτες και στους «φιλάνθρωπους». Εξάλλου οι εξελίξεις στο χώρο της ειδικής αγωγής (βλέπε προβλήματα όλων των σχολείων ειδικής αγωγής στο Νομό και στο ΚΕΔΔΥ) αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Καλούμε την κυβέρνηση και την τοπική διοίκηση να σταματήσουν να κωφεύουν στα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας.

ΕΔΩ και τώρα να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στο ΕΕΕΕΚ και σε όλο το χώρο της ειδικής αγωγής στο Νομό.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Καλούμε το λαό και τη νεολαία να δώσουν τη δική τους απάντηση και στο μείζον αυτό ζήτημα, με τη μαζική συμμετοχή τους στη Γενική Απεργία της 27ης Νοέμβρη.

Αργοστόλι 8 Νοέμβρη 2014

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Βάρσος Δημήτρης


Ετικέτες: