Ανακοινωση της ΠΑΣΕΒΕ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 03 Ιουλίου 2014 13:03

Ανακοινωση της ΠΑΣΕΒΕ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΣΕΒΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ

Το ΔΣ του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου αφού κράτησε για χρόνια το Σύλλογο ανενεργό και μακριά από τους μικρούς επαγγελματίες που πλήττονται θανάσιμα απ’ τις μεγάλες μονοπωλιακές μονάδες, ανακάλυψε πρόσφατα δύο «μεγάλους» «εχθρούς:

Τους αλλοδαπούς εμποροεπαγγελματίες, υιοθετώντας την «κοινωνική λογοδοσία» των αλλοδαπών και την εφαρμογή  αντιδραστικών νόμων κυβέρνησης – ΕΕ για το θέμα(!!!), θέσεις που ουσιαστικά, στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική και αφήνουν στο απυρόβλητο τους πραγματικούς ενόχους τα μονοπώλια και εκκολάπτουν το ρατσισμό και το σωβινισμό. Και μάλιστα συνηθισμένοι να δρούν έτσι δεν συγκάλεσαν ούτε καν ΔΣ!!!!! Εκ’ των υστέρων έφεραν προς έγκριση τη συγκεκριμένη ανακοίνωση.

Δεύτερος μεγάλος εχθρός η ΠΑΣΕΒΕ. Και πώς να μην είναι άλλωστε αφού τους αποκαλύπτει καθημερινά. Αποκάλυψε την αδράνειά τους για το Σύλλογο και μόνο κάτω από τη δική της πίεση προχώρησε σε εκλογές. Αποκάλυψε ότι σε ΔΣ κατάργησε το εγκεκριμένο από μεγάλη πλειοψηφία συναδέλφων πλαίσιο πάλης γιατί δεν της άρεσε. Αποκάλυψε ότι αυτή η πλειοψηφία έσυρε το Σύλλογο – σφραγίδα στις εκδηλώσεις όλων των αντιμνημονιακών κομμάτων και κινήσεων, σε κάθε χάπενινγκ κινημάτων τύπου πλατείας αλλά και σε συμπράξεις με το Επιμελητήριο (πλειοψηφία ΝΔ –Μιχαλάτος). Αποκάλυψε ότι απομόνωσε τους ΕΒΕ από μια σειρά κοινές δράσεις (για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το λαό μας και τους ΕΒΕ, όπως ο σεισμός) με το Εργατικό Κέντρο και άλλους φορείς, επειδή δεν ήταν της «αρέσκειάς» τους.

Η ΠΑΣΕΒΕ που κάποιοι κάνουν ότι δεν την ξέρουν μόνο και μόνο για να την συκοφαντήσουν, αντιμετωπίζει τη λειτουργία του Συλλόγου από τι σκοπιά του τι κίνημα απαιτείται σήμερα και για ποια σύγκρουση. Η πλειοψηφία του ΔΣ είναι εκτεθειμένη ανεπανόρθωτα. Δεν πρέπει όμως να ξαφνιάζει κανένα. Οι δυνάμεις που τη συγκροτούν ανήκουν στο νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό και δίνουν, μαζί με τα κόμματα που τους στηρίζουν, εξετάσεις στο καπιταλιστικό σύστημα.

Η ΠΑΣΕΒΕ αντιμετωπίζει σοβαρά τη λειτουργία του Συλλόγου, στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης του κινήματος των ΕΒΕ, σαν δύναμης της λαϊκής συμμαχίας για την κοινωνικοποίηση του πλούτου. Αυτή είναι η σωτηρία και όχι τα αντιμνημονιακά και επικοινωνιακά φληναφήματα.

Καλούμε τους επαγγελματίες να τους απομονώσουν. Να συσπειρωθούν στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, να γίνουν οι ίδιοι πρωταγωνιστές, να αποφασίζουν οι ίδιοι για τα θέματα που φορούν τη ζωή και το μέλλον τους.

Αργοστόλι 2/7/2014