Η ΤΕ ΚΚΕ Κεφαλονιάς για τον β' γύρο στις εκλογές και τις ευρωεκλογές

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014 07:54

Η ΤΕ ΚΚΕ Κεφαλονιάς για τον β' γύρο στις εκλογές και τις ευρωεκλογές

ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ!!! Ο λαός να γυρίσει την πλάτη του στο προκλητικό παζάρι των άλλων κομμάτων και συνδυασμών

Η ΤΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ καλεί το λαό των νησιών μας να κάνει ένα ακόμη βήμα την Κυριακή αυτή. Με το βλέμμα στην επόμενη μέρα να δώσει μια καθαρή απάντηση στους εκβιασμούς και στις αυταπάτες. Να καταδικάσει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, η οποία στην Κεφαλονιά και το Θιάκι αλλά και την περιφέρεια Ιονίων Νήσων υπηρετείται από τους συνδυασμούς που συμμετέχουν στο δεύτερο γύρο. Θετικό βήμα για το λαό είναι ο απεγκλωβισμός από όλα τα κόμματα και τους δήθεν ανεξάρτητους που στηρίζουν την εξουσία των μονοπωλίων και τα δεσμά της ΕΕ. Το ΚΚΕ πήρε έγκαιρα καθαρή θέση για την πολιτική και τα ταξικά συμφέροντα που εκφράζουν οι συνδυασμοί. Δεν πρόκειται να μπει στη λογική του μικρότερου κακού ούτε σε κανενός είδους συνδιαλλαγή. Τα καλέσματα άλλων συνδυασμών στους ψηφοφόρους τους «να μην ψηφίσουν κυβερνητικούς» (στελέχη συνδυασμού «Ριζοσπάστες Ξανά») ή να πάνε στις κάλπες με κριτήριο «το μη χείρον βέλτιστον» (ΦΙΚΟ) ή η συγκάλυψη της πολιτικής γραμμής πίσω από το «ψηφίζουμε κεφαλονίτη», ρίχνουν νερό στο μύλο των εκβιασμών της συγκυβέρνησης και της στρατηγικής του κεφαλαίου. Είναι απάτη ότι «στη Δημοκρατία ο λαός ψηφίζει αυτό που του ταιριάζει» (Καλαφάτης). Την ίδια ώρα κάνουν λόγο για «σεχταρισμό του ΚΚΕ» (Ριζοσπαστική Συσπείρωση Ιθάκης). Ο λαός χρειάζεται να γυρίσει την πλάτη του στο προκλητικό παζάρι των άλλων κομμάτων και συνδυασμών, που αντιλαμβάνονται τη λαϊκή ψήφο ως εκλογική πελατεία και στόχο έχει την ενίσχυση του νέου διπολισμού. Όσο πιο συνειδητά ο λαός προσπεράσει τη χειραγώγηση κάθε είδους τόσο καλύτερα θα είναι για το δικό του συμφέρον.

Μπροστά στις ευρωεκλογές η ΤΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ καλεί να στηρίξει μαχητικά το ΚΚΕ.

Η ΕΕ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ, ΜΟΝΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ
ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ

Αυτό είναι το πραγματικά νέο. Οι άλλες επιλογές, ανεξάρτητα αν έχουν το σύνθημα της κυβερνητικής σταθερότητας ή της κυβερνητικής εναλλαγής είναι η μεγάλη παγίδα σήμερα. Ο λαός έχει πείρα. Κυβερνήσεις ανατράπηκαν, οι πολιτικές τους έμειναν. Το θέμα είναι να ανατραπούν οι σφετεριστές του πλούτου του λαού. Να γίνει λαϊκή περιουσία η ιδιοκτησία τους. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τους γνωρίσαμε μέσα από τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα τους, δεν πρόκειται να αλλάξουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε θέλει ούτε μπορεί να γίνει δύναμη ανατροπής.

Η ψήφος στο ΚΚΕ:

• Εκφράζει γνήσια τη λαϊκή αντίθεση στην ΕΕ, την άρχουσα τάξη και την πολιτική τους. Στοχεύει στην καρδιά, στο βασικό και σταθερό αντίπαλο, τα μονοπώλια και την καπιταλιστική εκμετάλλευση, που υπάρχει πίσω από τις κυβερνήσεις διαχείρισης του συστήματος.
• Αντιπαλεύει την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.
• Δίνει δύναμη στο λαό για την επόμενη ημέρα όπου, ανεξάρτητα ποιο θα είναι πρώτο ή δεύτερο κόμμα, θα είναι εδώ η ΕΕ, τα μνημόνια διαρκείας, οι απαιτήσεις του κεφαλαίου για νέες μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις, η φοροληστεία και τα χαράτσια.
• Δίνει δύναμη να μη συμμετέχει η χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ.
• Δυναμώνει την αλληλεγγύη και την κοινή πάλη των λαών ενάντια στα μονοπώλια, τον ιμπεριαλισμό.
• Είναι ψήφος που δε μεταλλάσσεται. Δίνει δύναμη να ριζώνει η Λαϊκή Συμμαχία, να δυναμώνει το εργατικό – λαϊκό κίνημα που θα αντιπαλεύει αντιλαϊκά μέτρα και η εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην ΕΕ και την εξουσία τους, ανοίγοντας το δρόμο για τη λαϊκή κοινωνική και πολιτική ανατροπή.
• Για να έχει ο λαός συμπαραστάτες ευρωβουλευτές, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους και δημάρχους.
• Για να γίνει ένα βήμα στην αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων υπέρ της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στο δρόμο της ανατροπής.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ – ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΔΥΝΑΜΗ ΚΙ ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ