ΕΛΜΕΚΙ: Δήμαρχος Κεφαλονιάς: Ρύθμιση μόνο για τη Γ΄ Λυκείου και μόνο για το Ληξούρι

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014 18:48

ΕΛΜΕΚΙ: Δήμαρχος Κεφαλονιάς: Ρύθμιση μόνο για τη Γ΄ Λυκείου και μόνο για το Ληξούρι

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΜΕΚΙ Δήμαρχος Κεφαλονιάς: - Ρύθμιση μόνο για τη Γ΄ Λυκείου και μόνο για το Ληξούρι!!! - Αθώα η κυβερνητική πολιτική και η ΕΕ Αίσχος!!! Μονόδρομος ο αγώνας για τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας!!!

Με συμμετοχή μαθητών, ιδιαίτερα από τα ΕΠΑΛ Αργοστολίου και Ληξουρίου αλλά και εκπαιδευτικών και άλλων δημοσίων υπαλλήλων που συμμετείχαν στην πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από την πρώην Νομαρχία. Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν οι Πρόεδροι των Ενώσεων Γονέων Αργοστολίου και Λειβαθούς, εκπρόσωποι των 15μελών από τα ΕΠΑΛ Αργοστολίου και Ληξουρίου και εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ από τους ΟΤΑ.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ-ΚΙ. Τα θέματα που θίχθηκαν αφορούσαν τις αναδιαρθρώσεις στο δημόσιο με το νέο νόμο και την αξιολόγηση, τις απολύσεις των εκπαιδευτικών της διαθεσιμότητας (δύο από αυτούς είναι στο ΕΠΑΛ Αργοστολίου), τα ζητήματα που ήρθαν στο προσκήνιο με το σεισμό στις δημόσιες υποδομές, τις δομές εκπαίδευσης και φύλαξης που δε λειτουργούν ακόμη, την ανάγκη για αντισεισμική θωράκιση προστασία των σχολείων, μέτρων για τη σίτιση και στέγαση των μαθητών και ρυθμίσεων για τις εξετάσεις όλων των μαθητών με αιχμή την ακύρωση των πανελλαδικών εξετάσεων στην Α΄ και Γ΄ Λυκείου και την εισαγωγή των μαθητών σε ΑΕΙ – ΤΕΙ με ποσόστωση. Θίχτηκε ιδιαίτερα το «νέο σχολείο», το οποίο εκκινεί φέτος από την Α΄ Λυκείου με την τράπεζα πανελλαδικών θεμάτων. Όλα αυτά, αναφέρθηκε, δεν είναι αποσπασματικά αλλά συνδέονται με τη στρατηγική της ΕΕ για ιδιωτικοοικονομική λειτουργία σε παιδεία - υγεία – πρόνοια – δημόσιο, που χτυπούν τα λαϊκά συμφέροντα και μονιμοποιούν την κινητικότητα και τις απολύσεις μόνιμων εργαζομένων. Γι’ αυτό χρειάζεται κοινή δράση όσων έχουν συμφέρον από μια άλλη πολιτική , από ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης που να μη προσκυνά το καπιταλιστικό κέρδος.

Τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στους δρόμους του Αργοστολίου, με επικεφαλής το πανό των μαθητών του ΕΠΑΛ Αργοστολίου για τα δικαιώματά τους και ενάντια στις διαθεσιμότητες των καθηγητών τους. Με πανό συμμετείχε και η τοπική ΕΛΜΕ. Το κεντρικό σύνθημα ήταν «μόνιμη δουλειά – μόρφωση – υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία» αλλά και άλλα για όλα τα ζητήματα. Αντιπροσωπεία μαθητών – εκπαιδευτικών – γονέων και δημοσίων υπαλλήλων συναντήθηκε με το Δήμαρχο Κεφαλονιάς κ. Παρίση και απαίτησαν στήριξη του αγώνα ενάντια στις απολύσεις εκπαιδευτικών και δημοσίων υπαλλήλων, μέτρα για τη θωράκιση των σχολείων και ρυθμίσεις για τους μαθητές.

Η αντιπροσωπεία κατήγγειλε ότι ο Δήμαρχος αποκαλύφθηκε για το γεγονός ότι χρόνια αδρανεί στο θέμα της αντισεισμική θωράκισης και της ασφάλειας, αφού δήλωσε ότι μόλις χθες αποφάσισε κάποια μέτρα, από τα οποία το μόνο συγκεκριμένο αφορούσε το κτίριο του εργαστηρίου στο ΕΠΑΛ που έχει καταρρεύσει στο Ληξούρι και που ο πανάκριβος εξοπλισμός του είναι σήμερα αφύλακτη βορά σε κάθε κίνδυνο. Βεβαίως, οι δηλώσει αυτές δεν ικανοποιούν στο ελάχιστο την απαίτηση για ουσιαστικούς ελέγχους και νέα σχολικά συγκροτήματα στο Νομό. Ακόμη πιο αποκαλυπτικός ήταν στο θέμα των ρυθμίσεων, τις οποίες εντόπισε μόνο στη Γ΄ Λυκείου και είπε ότι είναι αδύνατο να υπάρξει ρύθμιση για όλο το Νομό αλλά μόνο για τη Γ΄ Ληξουρίου (δεν διευκρίνισε καν αν εννοεί και το ΕΠΑΛ και παρότι προσποιήθηκε, ανασκευάζοντας στη συνέχεια, ότι ο ίδιος λέει για όλο το Νομό)!!! Βρέθηκε, δηλαδή, σε συντεταγμένη γραμμή με όσα «ζήτησε» ο Περιφερειάρχης Σπύρου από την κυβέρνηση: να δοθούν κανονικά εξετάσεις και να δώσει ότι προαιρείται η κυβέρνηση για τη Γ΄ ΓΕΛ Ληξουρίου!!! Ο Δήμαρχος λειτουργεί ως η φωνή της κυβέρνησης. Κι αυτό όταν το Δημοτικό Συμβούλιο, ομόφωνα, υποστήριξε, το πλαίσιο των μαζικών φορέων. Φανταστείτε να μην το στήριζε κιόλας!!! Ουσιαστικά οι κυβερνητικές διαρροές στον τύπο, παίζουν το ρόλο του πυροσβέστη της δράσης και τίποτε άλλο, γιατί η πρόθεση είναι να δοθούν ψιχία, ως φιλανθρωπία, και στο ζήτημα αυτό. Τέλος, συγκαλύπτοντας τη γενική γραμμή πλεύσης της κυβέρνησης και της ΕΕ, είπε ότι καμία σχέση δεν έχουν οι απολύσεις με τη αντισεισμική θωράκιση. Η πραγματικότητα είναι ότι στην πράξη όλα γίνονται «παρανάλωμα του πυρός», προκειμένου να υπηρετηθεί η καπιταλιστική κερδοφορία.

Για μια ακόμη φορά φαίνεται ο ενεργός ρόλος της τοπικής διοίκησης στην εφαρμογή μιας πολιτικής που να παίζει με ανθρώπινες ζωές και προβλήματα. Μόνη λύση η οργάνωση και η πάλη λαού και νεολαίας, η αντίσταση και η αντεπίθεση για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ συνεχίζει με το εξής πρόγραμμα δράσης:

Αύριο, Πέμπτη 20/3 και ώρα 8 το πρωί, συμμετοχή στη συγκέντρωση που οργανώνει το ΠΑΜΕ στο Νοσοκομείο Αργοστολίου, για το δικαίωμα σε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους και όλες.

Παρασκευή 21/3 συμμετοχή αντιπροσωπείας στο συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών στην Αθήνα και επαφή με την Ομοσπονδία Κεφαλονίτικων και Ιθακησιακών Σωματείων (ΟΚΙΣ) προκειμένου να επιδοθεί το υπόμνημα των μαζικών φορέων στο Υπουργείο Παιδείας. Οι υπόλοιποι ραντεβού 7 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο για να δράσουμε με τον τρόπο που επιβάλλεται, μια μέρα πριν τις απολύσεις των συναδέλφων μας.

Πέμπτη 27/3 και ώρα 8.30 το βράδυ, Γενική Συνέλευση στα Γραφεία της ΕΛΜΕ-ΚΙ, στο Νάπιερ (πρώην 2ο Λύκειο), προκειμένου να εξετάσουμε τις νέες προσπάθειες της κυβέρνησης να προχωρήσει την (αυτο)αξιολόγηση σε συνεργασία με «πρόθυμους» σχολικούς συμβούλους και διευθυντές.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΑΠΡΙΛΗ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!!

Αργοστόλι 19/3/2014

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Γαλιατσάτος Νικόλας