ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους κατοίκους και την εκπαιδευτική κοινότητα της Κεφαλονιάς

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Μαρτίου 2014 12:14

ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους κατοίκους και την εκπαιδευτική κοινότητα της Κεφαλονιάς

Η Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης εκφράζει την αλληλεγγύη και συμπαράστασή της στους κατοίκους και την εκπαιδευτική κοινότητα της Κεφαλονιάς που δοκιμάστηκαν και συνεχίζουν να δοκιμάζονται από τη σεισμική δραστηριότητα και τις μεγάλες καταστροφές. Συμφωνεί και συντάσσεται με τις αποφάσεις της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης. Είναι υποχρέωση όλου του συνδικαλιστικού κινήματος και η αλληλεγγύη στους πληγέντες, αλλά και η ανάδειξη της ανάγκης της αντισεισμικής θωράκισης και η υλοποίηση νέων ασφαλών σχολικών συγκροτημάτων στο Νομό.

Να δοθούν λύσεις άμεσα σε προβλήματα που αφορούν στην εκπαίδευση, αλλά και στο σύνολο της ζωής των σεισμόπληκτων (στέγαση , σίτιση, υγιεινή και περίθαλψη, αποκατάσταση υποδομών και δικτύων, πόσιμο νερό, αντισεισμική θωράκιση και προστασία, ασφαλή λειτουργία σχολείων, διαγραφή χρεών και δανείων κλπ).
Επίσης στηρίζοντας τις αποφάσεις της ΕΛΜΕ Κ-Ι στηρίζει το αίτημα να μη δώσουν φέτος εξετάσεις οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου (και της Α΄ με το νέο σύστημα) στην Κεφαλονιά και να γίνει η πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με ειδικό καθεστώς. Να υπάρξει ρύθμιση και για τις άλλες τάξεις.

Η Γ ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης σε ένδειξη αλληλεγγύης και βοήθειας σε εκπαιδευτικούς και μαθητές της δοκιμαζόμενης Κεφαλονιάς αποστέλλει το συμβολικό ποσό των 100 ευρώ , μέσω της ΕΛΜΕ Κ-Ι και καλεί τους συναδέλφους και τα σχολεία να βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση.

Ο τραπεζικός λογαριασμός της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, στον οποίο μπορούν να κατατίθενται χρήματα για τους σεισμόπληκτους συναδέλφους (και μαθητές) είναι: 6383-010045-914 (Τράπεζα Πειραιώς), στο όνομα του ταμία Φαρακλού Βαγγέλη.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ TΡΑΝΟΣ            ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ