ΕΛΜΕ : Με τον αγώνα μας ακυρώσαμε το σεμινάριο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013 08:55

ΕΛΜΕ : Με τον αγώνα μας ακυρώσαμε το σεμινάριο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Η μαζική – μαχητική παρουσία των εκπαιδευτικών της Κεφαλονιάς έξω από το χώρο πραγματοποίησης σεμιναρίου για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολείων στο Αργοστόλι, που είχε προγραμματιστεί, οδήγησε στην ακύρωσή του.

Την ίδια ώρα υπήρχε στάση εργασίας στα σχολεία. Οι συγκεντρωμένοι εκπαιδευτικοί κρατώντας πανό που έγραφε «Όχι στο σχολείο της αγοράς και της ΕΕ – Παιδεία για όλο το λαό» και με συνθήματα όπως «η αξιολόγηση είναι μια απάτη – νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», «αυτά τα μέτρα αυτή η πολιτική των μονοπωλίων είναι εντολή» κλπ, ενημέρωναν τους διερχόμενους. Καλούσαν σε δράση όλο το λαό (γονείς – μαθητές – εργαζόμενους), αφού η αξιολόγηση είναι εργαλείο για την υλοποίηση του νέου σχολείου της αγοράς και αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΟΟΣΑ και των επιχειρηματικών ομίλων για την εκπαίδευση. Δεν είναι δυνατόν κάποιος να υπερασπίζεται το δικαίωμα σε δημόσια δωρεάν παιδεία και μόνιμη σταθερή εργασία και να είναι υπέρ της αξιολόγησης, ανεξάρτητα από τη μορφή εφαρμογής της. Δεν είναι δυνατόν οι αξιολογητές να είναι μέλη των συνδικάτων.

Οι εκπαιδευτικοί διατράνωσαν τη θέλησή τους να συνεχίσουν με όρους μαζικούς, μέσα κι έξω από τα σχολεία, τη δράση ενάντια στο νέο σχολείο και στα εργαλεία εφαρμογής του. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου, της ΠΑΣΕΒΕ, καθώς και των Ενώσεων Γονέων Αργοστολίου και Λειβαθούς.

Αργοστόλι 16/12/2013

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Γαλιατσάτος Νικόλας