Η ΕΛΜΕΚΙ για την 25η Μαρτίου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013 08:42

Η ΕΛΜΕΚΙ για την 25η Μαρτίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΜΕΚΙ Τιμάμε την ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του 1821 και την ιστορία του λαού μαςκόντραστην επίσημη - κρατική παραχάραξη, την πατριδοκαπηλία και τον κοσμοπολιτισμό   Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τον εκπαιδευτικό κλάδο να τιμήσει την επανάσταση του 1821 όπως της αξίζει. Δηλαδή δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές να έρθουν σε επαφή με την ιστορική αλήθεια και να βγάλουν συμπεράσματα για το σήμερα. Η αλήθεια αυτή έχει να κάνει με το ποιος θυσιάστηκε για την επανάσταση (ο λαός) και ποιος την υπονόμευσε (πρόκριτοι, ηγεσία του ιερατείου, ιερή συμμαχία). Τα σχολικά βιβλία της ιστορίας, πάντα καθορίζονταν από τις επιλογές – εκδοχές της κυρίαρχης τάξης στη χώρα. Πατριδοκάπηλοι και κοσμοπολίτες (τύπου Ρεπούση) ομονοούσαν και ομονοούν στην αταξική εκδοχή της ιστορίας, διατυπώνουν διαφορετικές εκδοχές της παραχάραξης και συγκλίνουν στο «έξω η πολιτική από τα σχολεία».

Σήμερα, όπου μια νέα επανάσταση είναι αναγκαία για να προχωρήσει μπροστά η κοινωνία, ΕΕ – κεφάλαιο – κόμματα της αστικής νομιμότητας τρομοκρατούν για το χάος της σύγκρουσης, προκειμένου να κρατήσουν το λαό και τη νεολαία σκλάβους στα δεσμά τους. Όλοι αυτοί είναι η σύγχρονη «Ιερά Συμμαχία». Η επανάσταση του 1821 διδάσκει ότι οι θυσίες του αγώνα για το δίκιο είναι ασύγκριτα λιγότερες από τα δεινά, τις συμφορές, που φέρνει η υποταγή και η μοιρολατρία. Η επανάσταση του 1821 διδάσκει, ακόμη, ότι ήταν και είναι μύθος τα περί «εθνικής ομοψυχίας». Ακόμη και μέσα στην αστική τάξη της εποχής, που τότε ήταν προοδευτική, υπήρχαν ανταγωνισμοί ενώ όσοι ήταν δεμένοι με τις φεουδαρχικές δομές και προσκολλημένοι στο Σουλτάνο (πρόκριτοι, Φαναριώτες) τάχθηκαν στην πλειονότητά τους ενάντια στην εξέγερση. Όσοι από αυτούς μπήκαν (αργότερα) το έκαναν για να πάρουν την εξουσία στα δικά τους χέρια. Πώς αλήθεια μπορούμε να ερμηνεύσουμε τους εμφυλίους πολέμους που ξέσπασαν μέσα στην επανάσταση και μετά από αυτήν;

Λαός και νεολαία πρέπει να διδαχθούμε από το 1821. Ο λαός οργανωμένος, με κοινωνική συμμαχία, μπορεί και πρέπει να γυρίσει τον τροχό της ιστορίας μπροστά. Να οδηγήσει τη χώρα σε ένα άλλο δρόμο, που θα δικαιώνει τα αδικαίωτα ιδανικά. Να γίνει νοικοκύρης στον τόπο του έξω από την ΕΕ, με κοινωνικοποιημένο τον πλούτο, χωρίς μνημόνια και αφεντικά.

 

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                                              Ο Οργανωτικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης                       Μαντζουράτος Δημήτρης