Κουρής στον COSMOS 96,5: “Πρέπει να είμαστε κοντά στον Α’ βαθμό Αυτοδιοίκησης για να μπορούμε να βοηθάμε τους πολίτες άμεσα “

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 12:19

Κουρής στον COSMOS 96,5: “Πρέπει να είμαστε κοντά στον Α’ βαθμό Αυτοδιοίκησης για να μπορούμε να βοηθάμε τους πολίτες άμεσα “

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σωτήρης Κουρής.

Εν πρώτοις στάθηκε στο κάλεσμα του προς τους πολίτες για συναισθηματική και πρακτική συμμετοχή στις Άγιες ημέρες του Πάσχα το οποίο βρήκε ανταπόκριση όπως ανέφερε και ευχήθηκε  ένα ευχάριστο Πάσχα  με θρησκευτική ενσυναίσθηση.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην μερική ασφαλτόστρωση στον δρόμο της Κρανιάς η οποία δημιούργησε  προβλήματα λόγω της μη ομαλής κατάληξης της σημειώνοντας ότι το πρόβλημα θα διορθωθεί  και συνέστησε σε όλους να ακολουθούν τις συστάσεις για μειωμένες ταχύτητες.

Επίσης υποσχέθηκε να συμβάλλει στην λύση του προβλήματος με τον δημόσιο φωτισμό στο χωριό Περατάτα.

Για την επίσκεψη του στον Πόρο, ανέφερε ότι επιβάλλεται να ακούει τα προβλήματα των πολιτών και να συμβάλλει στην λύση τους: « Υπάρχουν προβλήματα που χρονίζουν και γινόμαστε δέκτες για θέματα που δεν είναι μόνο στην δική μας αρμοδιότητα, αλλά και εμείς πρέπει να έχουμε την άποψη μας, να στηρίζουμε , να βοηθάμε και τον Δήμο και να είμαστε κοντά του, για να μπορούμε να βοηθήσουμε και τους πολίτες άμεσα. Εμείς έχουμε την άποψη ότι πρέπει να είμαστε κοντά στον Α βαθμό αυτοδιοίκησης , άσχετα από το αν έχουμε την αρμοδιότητα η όχι».

Ο κ Κουρής, ενημέρωσε ότι επίκεινται συναντήσεις  του με τον Διευθυντή της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας  και τον Δήμαρχο Αργοστολίου για την διαχείριση του Μυκηναϊκού Τάφου των Τζανάτων -με τον Δήμαρχο για να διαβουλευθούν για την γέφυρα του Πόρου και την κατασκευή νέου σχολείου στον Πόρο. Σημείωσε δε σε σχέση με τα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής του Πόρου, ότι το ζητούμενο είναι να δοθεί αναπτυξιακή προοπτική  στην περιοχή και όχι τμηματική και του παρόντος (ασφαλτόστρωση δρόμων κλπ). Για τον περιφερειακό της Σκάλας όπως ανέφερε ,θα πρέπει να γίνει σωστός σχεδιασμός του δρόμου αυτού που θα προσπαθήσει μέσα στο καλοκαίρι να τον δρομολογήσει . Ιδιαίτερη  δε αναφορά, έκανε για την διαμόρφωση  του παραλιακού  δρόμου της Σκάλας.

Για τον δρόμο της Μονής Άτρου, ενημέρωσε ότι ο ίδιος τον σχεδίασε κατά την προηγούμενη θητεία του ως Αντιπεριφερειάρχης και τον χρηματοδότησε και υπάρχουν τα χρήματα. Επίσης, υπάρχει και η μελέτη της εκκλησίας  της Άτρου και του φούρνου 570 χιλιάδων ευρώ και ήδη έχει έρθει σε συνεννόηση με την Αρχαιολογική Υπηρεσία για να την στείλει στην Διαχειριστική Αρχή για να χρηματοδοτηθεί. Υπεσχέθη δε, ότι ο δρόμος θα γίνει.

Τέλος, για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην γέφυρα της Φάλαρης με την τελευταία νεροποντή τόνισε ότι θα το ελέγξει.

Επανερχόμενο το θέμα του δρόμου Καραβόμυλου –Σάμης, επανέλαβε το ιστορικό του έργου και ότι ο τότε Περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος το είχε χρηματοδοτήσει  όμως η μελέτη του έργου έχει απενεργοποιηθεί και μετά  τον «Ιανό» χρειάζονται καινούργιες περιβαλλοντολογικές μελέτες και τα χρήματα χάθηκαν λόγω ανωριμότητας του έργου. Καταβάλλεται σημείωσε προσπάθεια προς το αρμόδιο Υπουργείο τα χρήματα εκείνα να δοθούν για την οδική ασφάλεια της Κεφαλονιάς και βρίσκεται εν αναμονή των όποιων αποφάσεων. Στόχος είναι να επικαιροποιηθεί η μελέτη του δρόμου Καραβόμυλος -Σάμη και να συνδυαστεί με τον περιφερειακό της Αγίας Ευφημίας και τον βιολογικό της Σάμης.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250