Άκης Τσελέντης (Υπ. Ευρωβουλευτής ‘’Νίκη’’): ‘’Στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχει μια εκκωφαντική αφωνία σε θέματα πολιτικής προστασίας’’ (Inkefalonia 89,2)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024 09:10

Άκης Τσελέντης (Υπ. Ευρωβουλευτής ‘’Νίκη’’): ‘’Στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχει μια εκκωφαντική αφωνία σε θέματα πολιτικής προστασίας’’ (Inkefalonia 89,2)

Συνέντευξη στον Inkefalonia 89,2 

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο συμπατριώτης μας, καθηγητής Σεισμολογίας , Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το κόμμα «Νίκη» στις ευρωεκλογές της 9ης Ιονίου, Άκης Τσελέντης.

Ο κ. Τσελέντης έδωσε εν πρώτοις το στίγμα της υποψηφιότητας του και την επιλογή του κόμματος «Νίκη», αναφέροντας: «Είχα κατέβει την προηγούμενη φορά με την ΝΔ (2019). Εγώ δεν άλλαξα απόψεις, το κόμμα το οποίο με φιλοξενούσε άλλαξε για πολλά θέματα, θέματα οικογένειας, εθνικά, θέματα οικονομίας, οπότε πήγα σε έναν φορέα ο οποίος με εκφράζει απόλυτα. Ένας φορέας ο οποίος δεν είναι θρησκευτικός, το κόμμα «Νίκη» είναι ένα πατριωτικό δημοκρατικό κόμμα, απλώς έχει μέσα και την Ορθοδοξία και την πατρίδα και την άμυνα και πολλά άλλα θέματα. Δυστυχώς όπως βλέπουμε σήμερα, άλλοι πούλησαν την Ορθοδοξία και την πατρίδα, άλλοι πωλούν πατρίδα και Ορθοδοξία –παρέπεμψε στα βαφτίσια αρχηγού κόμματος με τον σταυρό στην κολυμπήθρα- και άλλοι αγωνίζονται για την πατρίδα και την θρησκεία και αυτοί είμαστε εμείς, αυτή είναι η ''Νίκη''».

Ο κ. Τσελέντης, αφού καυτηρίασε την πολιτική παραφωνία της άνισης φορολόγησης των Ελλήνων και ιδιαίτερα όσον αφορά τα επιτόκια στις οφειλές στην Εφορία, ως εν δυνάμει Ευρωβουλευτής ανέλυσε τους στόχους του σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου .

Στις προτεραιότητες του, η Πολιτική προστασία -την υφιστάμενη την χαρακτήρισε άθλια-

: «Στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχει μια εκκωφαντική αφωνία σε θέματα πολιτικής προστασίας (ανέλυσε επαρκώς τα όσα υιοθετούνται σε σχέση με την πράσινη ενέργεια), θα πρέπει να έχει περάσει πρόγραμμα αντίστοιχα ελέγχου και μείωσης της σεισμικής διακινδύνευσης των κατοικιών. Θα έπρεπε κάποιες να έχουν επιλεγεί από μηχανικούς του Υπουργείου και να πουν ποιες χρήζουν επιδότησης. Το φαινόμενο να βάζουν μπροστά πάνελ, η να κάνουμε τα κόκκινα κίτρινα και τα κίτρινα πράσινα , είναι τραγικά πράγματα αυτά. Τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα- έχω κάνει αγώνα γι αυτά και στην Κεφαλονιά-, πολλά εξ αυτών έχουν διαβρωμένες κολώνες. Γιατί κάποιοι ευρωβουλευτές έχουν καταφέρει να πάρουνε κονδύλια για την αναβάθμιση των σχολείων στην Γαλλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και στην Νορβηγία, όταν αυτές οι χώρες έχουν μικρότερη σεισμικότητα από την δικιά μας. Αυτό θα εισηγηθώ εκεί πέρα.

Οι εκκλησίες μας οι περισσότερες είναι έτοιμες να πέσουν -αναφέρθηκε στις εκκλησίες της Κεφαλονιά μετά τους σεισμούς του 2014-.

Στις προτεραιότητες του επίσης είναι οι Πλημμυρικοί χάρτες στην Ελλάδα που είναι ανύπαρκτοι.

Ο κ. Τσελέντης αναφέρθηκε επίσης στον πυρηνικό σταθμό της Τουρκίας Ακκουγιού και στην επικινδυνότητα του λόγω της ελλιπούς αρχικής σχεδίασης του με Ρώσικη τεχνολογία και το οποίο βρίσκεται κοντά σε ενεργό ρήγμα , και που τον χαρακτήρισε ως πυρηνική βόμβα που αφορά όλη την Ευρώπη και που δεν υπήρξε ούτε μία ερώτηση σχετική στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Υπερτονίζοντας ότι στις προθέσεις του είναι να αγωνιστεί σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα όσα προείπε, φέρνοντας ως παράδειγμα στην αντιαεροπορική ομπρέλα του Ισραήλ, έκανε λόγο για την αβλεψία της Ελλάδας σε σχέση με τους ¨Έλληνες που έχουν κατασκευάσει οπλικά συστήματα όπως εταιρία Soukos Robots με έδρα την Λάρισα, που έχει παρουσιάσει ήδη από πέρσι ένα σύστημα λέιζερ, το οποίο μπορεί να πλήξει όχι μόνο εναέριους στόχους αλλά και άρματα μάχης, που τα πουλάει σε 3 χώρες , αλλά η Ελλάδα δεν το «γνωρίζει» και στο μοναδικό όπλο επινόησης του αείμνηστου πανεπιστήμονα Γιώργου Γκιόλβα το οποίο είχε ως βάση του τη δέσμη πλάσματος, η οποία και κατηύθυνε τις σφαίρες ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕΙ στόχευση και εκτόξευε έναν πακτωλό αντιαεροπορικών πυρών, έτσι ώστε να δημιουργείται στην κυριολεξία ΜΙΑ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ που όποιος ή ό,τι προσπαθούσε να τη διαπεράσει, τελείωνε επί τόπου, που ούτε καν το επιδότησε η χώρα μας και έχει πουληθεί στους ισραηλινούς που το πουλάνε στην Ελλάδα.

Για την προοπτική του κόμματος «Νίκη» να μπεί στην Ευρωβουλή, ο κ. Τσελέντης σημείωσε: «Την «Νίκη» στις προηγούμενες εκλογές την βγάζανε κάτω από το 1%, τώρα είναι στο 3,15 επίσημα , αλλά σίγουρα θα φτάσει το 5,5 με 6% και σίγουρα θα βγάλει έναν ευρωβουλευτή, βέβαια υπάρχει πόλεμος, γιατί φοβούνται. Όλα τα κόμματα έχουν άξιους ευρωβουλευτές, αλλά τους έχουν στο περιθώριο , γιατί θέλουν τους νενέκους να βαράνε προσοχές, τις αρτίστες και τις παρουσιάστριες και τους ποδοσφαιριστές. Αυτοί οι άξιοι είναι στο περιθώριο που θα μπορούσαν να μπούνε κιόλας, αλλά ο κάθε πρόεδρος θέλει ανθρώπους δικούς του πάνω οι οποίοι να βαράνε προσοχές, αλλά δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι η Ευρώπη».

Στο ερώτημα γιατί κάποιος να ψηφήσει Άκη Τσελέντη και «Νίκη» απάντησε : «Δεν είμαι μόνον εγώ, είναι και άλλοι ικανότατοι, αλλά εμένα θα με ψηφίσει γιατί ξέρει το ιστορικό παρελθόν μου, ξέρει ότι 25 με 30 χρόνια έχω προσφέρει τα μέγιστα στην Ελληνική αντισεισμική προστασία, τα μέγιστα στην προστασία του περιβάλλοντος και έχω έρθει σε ρήξη για πολλά θέματα όπως το θέμα των εμβολίων. Η «Νίκη» θα ψηφιστεί, γιατί είναι ένα κόμμα το οποίο δεν είναι διαπλεκόμενο, έγινε από τον Δημήτρη Νατσιό, έναν δάσκαλο, ο οποίος είχε πιστέψει στην έννοια της πατρίδας και της Ορθοδοξίας, είναι ένα κόμμα το οποίο δεν έχει χρηματοδοτηθεί από κανέναν, οπότε δεν έχει «εξάρτηση και καμία υποχρέωση. Εμείς θέλουμε την Ευρώπη που να μας αξίζει, δεν θέλουμε την Ευρώπη που να καταπιέζει τα εθνικά μας συμφέροντα, θέλουμε μια Ευρώπη στην οποία πραγματικά να μπορεί να έχει λόγο μέσα ένας Έλληνας πολιτικός και να μην του λένε τι να κάνει και κυρίως να ασχολούνται με την «woke» ατζέντα , αλλά να ασχολούνται με θέματα εθνικά και πολλά άλλα που στην αντίστοιχη στιγμή με την συμβουλή των ειδικών του κόμματος φυσικά και θα τα θέσω».

Ο κ. Τσελέντης τέλος ,ενημέρωσε και για την σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών στην νότια Παλλική , λέγοντας ότι οι πρόσφατοι σεισμοί δεν έγιναν πάνω στο ρήγμα του 2014, αλλά στο νοτιοδυτικό κομμάτι του ρήγματος και γι αυτό τον προβλημάτισε ότι το παρακολουθούν ακόμα με ενδιαφέρον , αλλά δεν βλέπει ενεργοποίηση του.

Υπενθύμισε ότι έχει θωρακίσει την Κεφαλονιά με πάνω από 25 σεισμογράφους με χρηματοδότηση από Ευρωπαικά προγράμματα και τόνισε ότι το όνειρο του είναι και θα το επιδιώξει εάν εκλεγεί στην Ευρωβουλή, να φτιάξει ένα πρότυπο ερευνητικό κέντρο στην Κεφαλονιά, όπου θα ήταν ένας πόλος έλξης ξένων επιστημόνων από την στιγμή που το νησί βρίσκεται στη γειτονιά του εγκέλαδου.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-956069271?si=79d2af0d749747bea9126cf439ed6813&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250