Γ. Καβαλλιεράτος: ''Πέντε μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων, ο δήμος Σάμης βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση που υπήρξε ποτέ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 21 Μαΐου 2024 17:19

Γ. Καβαλλιεράτος: ''Πέντε μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων, ο δήμος Σάμης βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση που υπήρξε ποτέ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΄΄ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ΄΄

Την Τρίτη 14 /5/2024 ο Δήμαρχος Σάμης με την απόφαση του με τίτλο « ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ» ΑΔΑ: 91Ψ146ΜΓ3Ι-ΩΝ0 δηλώνει την αδυναμία της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Σάμης να ανταπεξέλθει σε μια σειρά ενεργειών που χρειάζεται να γίνουν για να προχωρήσουν τα χρηματοδοτημένα έργα που κληρονόμησε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, συγκεκριμένα αναφέρει στην απόφαση του «Ειδικότερα, διαπιστώνεται αδυναμία να ολοκληρωθούν εμπρόθεσμα οι οίκοθεν διαδικασίες για την δημοπράτηση των έργων: Α) «Αποκατάσταση Ζημιών στο Τμήμα της Δημοτικής Οδού προς παραλία Μύρτου από Χ.Θ.0+000 – Χ.Θ. 1+450 και από Χ.Θ. 1+750 έως τέλος». Β)«Έργο Ύδρευσης Πυργίου – Ζερβάτων Γ) «Δημιουργία Πνευματικού Κέντρου Φισκάρδου» Δ) «Αποκατάσταση – Διαμόρφωση της Κεντρικής Πλατείας και του Ευρύτερου Κοινόχρηστου

Χώρου του Παραδοσιακού Οικισμού Άσσου από τις Ζημιές που Προκλήθηκαν από τον Μεσογειακό Κυκλώνα «Ιανό»
Διαφωνούμε απόλυτα με την απόφαση του Δήμαρχου Σάμης , η σωστή διατύπωση θα ήταν η «Η ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ» της δημοτικής αρχής να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα της .

Πέντε μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της (στην πραγματικότητα οχτώ μήνες και με τρεις αντιδημάρχους στις ίδιες θέσεις της προηγούμενης δημοτικής περιόδου) ο δήμος μας βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση που υπήρξε ποτέ.

Πραγματικά απορούμε αν αντιλαμβάνεται η δημοτική αρχή για ποια πρόοδο και ανάπτυξη μπορούμε να μιλάμε για την περιοχή μας με:
• Κλειστή πολεοδομία ήδη για δύο μήνες,
• τα σπηλαία να υπολειτουργούν (ωράριο 10:00-14:00!!),
• τεράστια προβλήματα ύδρευσης σε όλο τον Δήμο και ιδιαίτερα στο Φισκάρδο και την ευρύτερη περιοχή της Ερίσου,
• τον δρόμο του Μυρτου σε άθλια κατάσταση και τις υποδομές της παραλίας κλειστές,
• την καθαριότητα των χωριών μας σε δεινή έως απαράδεκτη κατάσταση,
• τις παραλίες του δήμου μας ναρκοθετημένες,
• την γέφυρα του Χειμωνικού κλειστή.
Θα μπορούσαμε να παραθέσουμε άπειρα προβλήματα. Επιγραμματικά αναφέραμε τα πιο οφθαλμοφανή.
Κύριοι, πρέπει επιτέλους να αντιληφθείτε ότι η κοινωνία δεν σας εξέλεξε για να διαχειριστείτε την μιζέρια σας, η κοινωνία περιμένει πολλά από εσάς, καλές οι φωτογραφίσεις και οι εκκλησιασμοί αλλά δεν φτάνουν.
Σας καλούμε να πάρετε επιτέλους πρωτοβουλίες η ευθύνη ανήκει όλη σε εσάς, μην επιβεβαιώσετε τον ποιητή: «Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!»

Για τους ‘’ΑΝΟΙΚΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ΄΄
Ο επικεφαλής της παράταξης
Καβαλλιεράτος Γιώργος
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σάμης


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250