Το βασίλειο της «Αετοφωλιάς» είναι βγαλμένο από παραμύθι!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017 11:22

Το βασίλειο της «Αετοφωλιάς» είναι βγαλμένο από παραμύθι!

Ταξιδέψτε στο Αλμπαρασίν που είναι φωλιασμένο στα βουνά της Ισπανίας

Στα στενά δρομάκια του ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει. Σκαρφαλωμένο σε μια βουνοκορφή της επαρχίας Τερουέλ στην Ισπανία το Αλμπαρασίν φέρνει στο μυαλό μια πόλη άλλης εποχής.

Υψώνεται περίπου 1.200 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και περιβάλλεται από ένα βάραθρο, που χρησιμεύει ως αμυντική τάφρος.

Για αυτόν το λόγο αυτό το φυσικό οχυρό που έχει προστατέψει το Αλμπαρασίν ανά τους αιώνες ονομάζεται Αετοφωλιά.

Η ροζ πόλη με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα δρομάκια που θυμίζουν λαβύρινθο και τα τραχιά τείχη υμνήθηκε από τον Ισπανό συγγραφέα Χοσέ Μαρτίνεθ Ρουίθ, γνωστό και ως Αθορίν.

Η γεωγραφική του θέση και το μαγευτικό τοπίο του με τις πηγές και τους καταρράκτες που στολίζουν τα βουνά αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους φυσιολάτρες.

Από το 1961 η πόλη αποτελεί εθνικό μνημείο με τα πράσινα λιβάδια και τα κελαρυστά ποτάμια της να μαγεύουν τον επισκέπτη.

Τα σπίτια χτισμένα με ιδιαίτερη τέχνη τραβάνε τα βλέμματα με τα μικρά τους παράθυρα με τις δαντελένιες κουρτίνες, τα σκαλιστά ξύλινα μπαλκόνια και τα σιδερένια καφασωτά.

Περπατώντας κανείς στα λιθόστρωτα δρομάκια της πόλης, ανακαλύπτει την εκπληκτική αρχιτεκτονική μιας περασμένης εποχής.

Το μαυριτανικό κάστρο στην κορυφή του λόφου στέκεται αγέρωχο από το δέκατο αιώνα. Αξίζει να επισκεφθείτε το γοτθικό καθεδρικό ναό του Αλμπαρασίν που χρονολογείται από το 16ο αιώνα και το δημαρχείο με τις αψιδωτές στοές του.

  ΑΛΜΠΑΡΑΣΙΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΑΛΜΠΑΡΑΣΙΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΑΛΜΠΑΡΑΣΙΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΑΛΜΠΑΡΑΣΙΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΑΛΜΠΑΡΑΣΙΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΑΛΜΠΑΡΑΣΙΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΑΛΜΠΑΡΑΣΙΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΑΛΜΠΑΡΑΣΙΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

ΑΛΜΠΑΡΑΣΙΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

newsbeast.gr