9 συγκλονιστικές αεροφωτογραφίες από drones

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015 18:07

9 συγκλονιστικές αεροφωτογραφίες από drones

Όταν δεν πέφτουν πάνω σε ανύποπτα άτομα που παρελαύνουν στο δρόμο ή στο γκαζόν του Λευκού Οίκου, τα drones μπορούν να τραβήξουν εκπληκτικές φωτογραφίες.

 

Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι -επαγγελματίες και αρχάριοι- δήλωσαν συμμετοχή στον δεύτερο Διεθνή Διαγωνισμό Drone Φωτογραφίας (International Drone Photography Contest) υποβάλλοντας την αεροφωτογραφία τους. Ο διαγωνισμός, ο οποίος διοργανώνεται από το Dronestagram και έχει ως χορηγούς το National Geographic και την Kodak, περιλάμβανε εντυπωσιακές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν πάνω από τη Βραζιλία, τη Γαλλική Πολυνησία, τη Βουλγαρία και πολλά ακόμα μέρη σε όλο τον κόσμο.

Το Dronestagram ανακοίνωσε τις προάλλες τους μεγάλους νικητές στις τρεις βασικές κατηγορίες: τοποθεσίες, φύση και «dronies», ή αλλιώς, selfies από drones. Μια ακόμα κατηγορία ήταν αυτή των «most liked» φωτογραφιών, οι οποίες επιλέχθηκαν βάσει online ψηφοφορίας. Οι φωτογραφίες του διαγωνισμού αντανακλούν το τοπίο της φωτογραφίας που αλλάζει, καθώς τα drones έχουν γίνει για τα καλά κομμάτι της ζωής μας.

«Τα κτήρια σχεδιάστηκαν για να τα βλέπουμε από αυτή την οπτική γωνία», είχε πει ο Amos Chapple, drone φωτογράφος, στο BBC News πέρυσι. «Αυτό είναι το καλό τους προφίλ».

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις πραγματικά συγκλονιστικές φωτογραφίες που κέρδισαν στο διαγωνισμό.

  •   Ricardo-Matiello Πρώτο βραβείο «Τοποθεσίες»: «Above the mist» Μαρινγκά, Βραζιλία
  •   Tahitiflyshoot / Dronestagram Πρώτο βραβείο «Φύση»: Γαλλική Πολυνησία
  •   FlyovermediaCy / Dronestagram Πρώτο βραβείο «Dronies»: "Where's Wally?", Καρναβάλι Λεμεσού, Κύπρος
  •   kdilliard1 / Dronestagram Δεύτερο βραβείο «Φύση»: La Jolla, Καλιφόρνια
  •   Marama Photo Video / Dronestagram Τρίτο βραβείο «Φύση»: Lost island, Ταχάα, Γαλλική Πολυνησία
  •   Svetlin Marinov / Dronestagram Δεύτερο βραβείο «Δημοφιλή»: Φιλιππούπολη, Βουλγαρία
  •   Alejandro Ochoa / Dronestagram Τρίτο βραβείο «Δημοφιλή»: Glorieto Rodolfo Sanchez Taboada, Μαζατλάν, Μεξικό
  •   Wanaiifilms / Dronestagram Δεύτερο βραβείο «Τοποθεσίες»: Mont Saint Michel, Νορμανδία, Γαλλία
  •   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. / Dronestagram Τρίτο βραβείο «Τοποθεσίες»: Πεδιάδες με τουλίπες στην Ολλανδία

Το άρθρο είναι μετάφραση του «International Drone Photography Contest Draws Some Of The Most Stunning Aerial Shots Of The Year» της Huffington Post US.

www.huffingtonpost.gr