Πότε και πως θα ανοίξουν τα ταξίδια από και προς την Αγγλία - Ολόκληρο το σχέδιο

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021 19:53

Πότε και πως θα ανοίξουν τα ταξίδια από και προς την Αγγλία  - Ολόκληρο το σχέδιο

H Επιτροπή Ταξιδιών (Travel Task Force) θα ανακοινώσει την ημερομηνία έναρξης των ταξιδιών στο εξωτερικό στις 12 Απριλίου, που δεν θα είναι νωρίτερα από τις 17 Μαϊου, τόνισε μιλώντας στην Βουλή των Κοινοτήτων ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον στις 18.00 ώρα Ελλάδος, ο οποίος παρουσιάζει αυτή τη στιγμή το σχέδιο εξόδου της χώρας από το λοκντάουν.

O Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε ότι προτεραιότητα είναι τα σχολεία και η επανένωση οικογενειών και όπως είπε χαρακτηριστικά: “Η ημερομηνία αυτή δίνει αρκετό χρόνο στους Άγγλους που θέλουν να σχεδιάσουν τις διακοπές τους και αν όλες οι εξελίξεις είναι θετικές, υπάρχει κάθε πιθανότητα για τις αεροπορικές εταιρίες να κάνουν μια δυναμική επανεκκίνηση και ανάκαμψη”.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε ακόμη στην  ομιλία του, ότι μέχρο τον Μάϊο στα ποδοσφαιρικά παιχνίδια θα επιτρέπονται μέχρι 10.000 θεατές, ανάλογα με τη χωρητικόητα του γηπέδου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είναι προγραμματισμένο εξ αναβολής από το 2020, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου για τον Ιούνιο 2021, με έναρξη του πρώτου αγώνα για την τελική φάση, στις 11 του μήνα.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΜΠΟΡΙΣ ΤΖΟΝΣΟΝ ΕΔΩ

Σύμφωνα με όσα λέει αυτή την ώρα ο Μπόρις Τζόνσον για το σχέδιο ανοίγματος, στις 8 Μαρτίου, πρώτη ημέρα εφαρμογής του, όλοι οι μαθητές θα επιστρέψουν στα σχολεία και μέχρι 2 άτομα θα μπορούν να συναντώνται ελεύθερα για ψυχαγωγικούς λόγους, ενώ από τις 29 Μαρτίου θα επιτρέπεται να συναντηθούν μέχρι 6 άτομα σε εξωτερικούς χώρους ή και περισσότερα, αρκεί να προέρχονται από δύο οικογένειες. Επίσης θα είναι δυνατές όλες οι ομαδικές αθλητικές δραστηριότητες, ανοιχτού χώρου, θα επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού, ενώ παραμένουν οι ταξιδιωτικές οδηγίες για αποφυγή μη απαραίτητων ταξιδιών.

Στο τρίτο στάδιο, στις 17 Μαϊου θα επιτραπούν οι κοινωνικές συναθροίσεις έως 30 άτομα σε σινεμά, ξενοδοχεία και παιδότοπους και θα αρθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί για το εξωτερικό. Παρόλα αυτά σημειώνεται ότι 12 Απριλίου θα υπάρξει η τελική αναθέωρηση και έλεγχος του σχεδίου αυτού.

Ωστόσο, τα καταστήματα και οι χώροι εστίασης θα πρέπει όμως να περιμένουν ακόμα αρκετά μέχρι το άνοιγμά τους, αφού κάτι τέτοιο προβλέπεται από την κυβέρνηση αργά τον Απρίλιο ή τον Μάιο, παρά τις πιέσεις που έχει δεχτεί από συντηρητικούς βουλευτές και παράγοντες της οικονομίας για άνοιγμά τους στα μέσα Απριλίου.

Στο μεταξύ επιφυλακτική στάση διατηρεί η επιστημονική κοινότητα, καθώς ο αριθμός των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία παραμένει υψηλός και, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Ματ Χάνκοκ,  ξεπερνά τους 18.000. Αντιδράσεις υπάρχουν και από τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι ζητούν περαιτέρω μέτρα προστασίας με γρήγορα τεστ αντιγόνων και εμβολιασμούς.

Σημειώνεται ότι το σχέδιο της αγγλικής κυβέρνησης προβλέπει ότι κάθε άτομο ηλικίας άνω των 18 ετών θα έχει εμβολιασθεί μέχρι τα τέλη Ιουλίου, κατά του Covid 19.

Τέλος σύμφωνα με το Travel Task Force, σημαντικό ρόλο στο άνοιγμα των ταξιδιών στο εξωτερικό, θα διαδραματίσουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, η πορεία των εμβολιασμών στους προορισμούς που επιλέγουν οι Άγγλοι για διακοπές και οι συμφωνίες της Βρετανίας με τις χώρες αυτές. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «Το άνοιγμα των ταξιδιών και πάλι εξαρτάται από τη σωστή εφαρμογή των καθεστώτων εμβολιασμού από τις χώρες προορισμού και, μέχρι στιγμής, προχωρούμε πολύ με αυτή την άποψη. Η απόφαση να επιτρέψουμε τα ταξίδια απλά δεν είναι αποκλειστικά στα χέρια μας, η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού, και δεν είναι δυναντός ο ορισμός σήμερα μιας ακριβούς ημερομηνίας”.

Τέλος, αξίζει να τονισθεί ότι ο Μπόρις Τζόνσον, ουδεμία αναφορά έκανε στην ομιλία του για όσους έχουν εμβολιασθεί, ενέργεια η οποία σύμφωνα με τον έμπειρο δημοσιογράφο του BBC  Nick Eardley, “κλείνει το μάτι για πλήρη ελευθερία κινήσεων σε όσους έχουν εμβολιαστεί”.

Η Gloria Guevara, πρόεδρος & διευθύνουσα σύμβουλος του World Travel & Tourism Council, με έδρα το Λονδίνο, δήλωσε: «Η καθυστέρηση της επιστροφής των διεθνών ταξιδιών έως τα μέσα Μαΐου θα έρθει ως ένα ακόμη χτύπημα για τον ήδη χειμαζόμενο τομέα Ταξιδιών και Τουρισμού, ο οποίος αγωνίζεται να επιβιώσει. Ο τομέας είχε ελπίδες για ταχύτερη επιστροφή στα διεθνή ταξίδια, οπότε θα υπάρξει ευρεία απογοήτευση από αυτές τις ειδήσεις. Η επανεκκίνησή του είναι ζωτικής σημασίας ώστε η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου να ανακάμψει από τις καταστροφές της πανδημίας, δεδομένου ότι ο τομέας αποφέρει 200 ​​δισεκατομμύρια λίρες στο ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου». 

Πηγή: money-tourism.gr 


Ετικέτες: