Γεράσιμος Τιμοθεάτος: «Ο τουρισμός είναι ρευστός»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021 16:48

Γεράσιμος Τιμοθεάτος: «Ο τουρισμός είναι ρευστός»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης Γεράσιμος Τιμοθεάτος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» για να αναλύσει τα δεδομένα που προέκυψαν από την έρευνα που παρουσιάστηκε χθες στην συνεδρίαση της τουριστικής επιτροπής  σχετικά με την συμπεριφορά των τουριστών.

Όπως ανέφερε, στην έρευνα υπάρχουν αρκετά ενθαρρυντικά στοιχεία, τα οποία όμως πρέπει να δουλευτούν από όλους. «Πρέπει να υπάρξει σωστή διαφημιστική προβολή, για να λειτουργήσουν τα στοιχεία. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες και τα social media, κάτι που απ’ όσο γνωρίζω γίνεται από τον δήμο» υπογράμμισε.

O κος Τιμοθεάτος αναφέρθηκε και στις συνομιλίες που υπάρχουν με την Ryan Air, όπου έχουν ενημερωθεί ότι τελικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τον Απρίλιο, σημειώνοντας παράλληλα ότι δυστυχώς έχουν ακυρωθεί αρκετές πτήσεις. «Ο τουρισμός είναι ρευστός. Και στις χώρες, από τις οποίες αντλούμε το μεγαλύτερο κομμάτι τουριστών, δεν είναι καλά τα πράγματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος χαρακτήρισε ρεαλιστική την πρόβλεψη ότι το 2021 ο τουρισμός θα είναι ίσος με το 50% του 2019, όμως τόνισε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία κράτηση. Επιπρόσθετα, επισήμανε ότι ο οδικός τουρισμός δεν είναι πολύ εύκολος για το νησί μας και παράλληλα η κρουαζιέρα που επλήγη ιδιαιτέρως, θα έχει να αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες και προβλήματα.