Γ. Τιμοθεάτος στον Inkefalonia 103,9 για την τουριστική σεζόν εν μέσω Covid, το καλοκαίρι του '21, τις στοχευμένες δράσεις της Τουριστικής Επιτροπής και την υποψηφιότητά του στο νέο ΔΣ της ΠΟΞ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020 11:01

Γ. Τιμοθεάτος στον Inkefalonia 103,9 για την τουριστική σεζόν εν μέσω Covid, το καλοκαίρι του '21, τις στοχευμένες δράσεις της Τουριστικής Επιτροπής και την υποψηφιότητά του στο νέο ΔΣ της ΠΟΞ

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 103,9 και στον Γιώργο Χαλαβαζή μίλησε ο Πρόεδρος της 'Ενωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς, Γεράσιμος Τιμοθεάτος.

Εν όψει των εκλογών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων στις 15 Οκτωβρίου και της υποψηφιότητας του για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, δήλωσε ότι είναι η δεύτερη φορά που μπαίνει στην διαδικασία αυτή και πιστεύει ότι αυτή τη φορά θα τα καταφέρουμε να έχουμε αυτή την πολύ σημαντική εκπροσώπηση από τη στιγμή που η Ενωση της Κεφαλονιάς είναι μία από τις μεγαλύτερες πανελλαδικά και οι καιροί ου μενετοί εισίν.

Οι υποψήφιοι είναι 17, περισσότεροι από ποτέ, ο κλάδος με την πανδημία του COVID-19 δεν είναι στα καλύτερα του, χρειάζεται ο Έλληνας ξενοδόχος την δυνατή φωνή της ΠΟΞ.

Αναφέρθηκε επίσης στην επιτυχημένη θητεία του κ.Σπύρου Γαλιατσάτου απο το 1996 έως το2014 και στην στήριξη και καθοδήγηση που έτυχε ο ίδιος κατά την θητεία του ως Πρόεδρος της ¨Ενωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς.

Ο κ. Τιμοθεάτος αναφέρθηκε επίσης στην φετινή τουριστική περίοδο στο ρίσκο που πήραν όσοι άνοιξαν τα ξενοδοχεία τους .Στα πλαίσια ενός μίνι απολογισμού, η πληρότητα έφτασε το 30-35%.Ένα 85 % χάσαμε από τις αφίξεις όσον αφορά τον Αύγουστο και όσον αφορά αυτούς που δεν άνοιξαν πήραν μία δύσκολη απόφαση για να μην έχουν μεγαλύτερες απώλειες και πρέπει να υπάρχει κατανόηση.

Αυτό που πετύχαμε ως Κεφαλονιά το 2020, είναι ότι καταφέραμε να λειτουργήσουμε ως προορισμός, τα κρούσματα ήταν ελάχιστα σε σχέση με γειτονικά νησιά και αυτό μας πρόσθεσε θετικό πρόσημο.

¨Οσον αφορά την επόμενη χρονιά είναι σίγουρο ότι δεν θα επανέλθουμε στα ποσοστά του 2019, θα είναι επίσης μία δύσκολη χρονιά, δεν ξέρουμε τι κατάσταση θα επικρατεί, υπάρχει ο χρόνος να μπουν κάποιοι κανόνες πανευρωπαικά, υπάρχουν κρατήσεις του 20 σε εκκρεμότητα, υπάρχουν προκρατήσεις, όμως όσον αφορά την ρευστότητα θα υπάρχει πρόβλημα.

Ενδεχομένως να χρειαστούν δύο με τρία χρόνια για να επανέλθουμε στα ποσοστά του 2019.

¨Οσον αφορά την Τουριστική Επιτροπή του Δήμου που συμμετέχει και ο κ.Τιμοθεάτος, είπε ότι αποδίδει παρά τις δυσκολίες ,οι δράσεις είναι στοχευμένες, ο πρόεδρος κ. Κουρκουμέλης διαθέτει ευήκοα ώτα και τα μέλη συνεργάζονται άψογα. Αναφέρθηκε στην επιγραφή I Love Kefalonia που έκανε την δουλειά της και έγινε αντικείμενο συζήτησης και πολλών φωτογραφιών,

¨Οσον αφορά την σωρεία προβλημάτων που προκάλεσε ο «Ϊανός» θα πρέπει είπε ο κ.Τιμοθεάτος να γίνουν άμεσα παρεμβάσεις και να προσεχθεί ο Μύρτος.

Ακολούθως αναφέρθηκε και στον περιπατητικό τουρισμό με τα μέλη του “Path Of Greece” να βρίσκονται στην Κεφαλονιά, στην προσπάθειά τους να αναδείξουν παλαιά περιπατητικά μονοπάτι, όπως αυτό στα Φάρσα, που θα τονώσει τουριστικά την περιοχή.

Αξίζει τον κόπο να ακούσετε στο ηχητικό που ακολουθεί

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-103-9-655190334}