Γεράσιμος Τιμοθεάτος: «Ο κλάδος μας πλήττεται περισσότερο – Κάθε μέρα θα ανακοινώνει κάποιος ότι δεν ανοίγει»

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020 11:39

Γεράσιμος Τιμοθεάτος: «Ο κλάδος μας πλήττεται περισσότερο – Κάθε μέρα θα ανακοινώνει κάποιος ότι δεν ανοίγει»

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης Γεράσιμος Τιμοθεάτος, φιλοξενήθηκε στο Ραδιόφωνο του Cosmos 965 και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα»  με αφορμή τις ανακοινώσεις ξενοδοχείων που δεν θα ανοίξουν φέτος, αλλά και το άνοιγμα των συνόρων για χώρες όπως η Αγγλία από τις 15 Ιουλίου.

Ο κος Τιμοθεάτος επισήμανε ότι από τις 15 Ιουλίου ανοίγουν οι πτήσεις και θα έχουν το δικαίωμα να έρθουν Άγγλοι τουρίστες όμως αυτό δεν θα γίνει αμέσως. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Οι tour operators τοποθετούν την έναρξη για μετά τις 15. Για να ξεκινήσει ο μηχανισμός να λειτουργεί θα περάσουν μέρες. Δηλαδή, μέχρι να ειδοποιηθούν οι πελάτες, να δουν ποιες πτήσεις θα πραγματοποιηθούν, με ποια προτεραιότητα… Όλα αυτά θέλουν χρόνο».

Ο πρόεδρος εμφανίστηκε ιδιαίτερα απαισιόδοξος  αναφορικά με τον αριθμό των ξενοδοχείων που θα ανοίξουν φέτος, καθώς όπως τόνισε: «Κάθε μέρα που θα περνάει, θα μαθαίνουμε και για άλλα ξενοδοχεία ότι δεν θα ανοίξουν». Όπως δήλωσε οι καταστάσεις είναι πολύ δύσκολες και για τους εργαζομένους και για τους επιχειρηματίες όμως.

 Παράλληλα υπογράμμισε ότι η επιδότηση των 534 ευρώ  για τους υπαλλήλους που δεν θα εργαστούν φέτος, αποτελεί μια δύσκολη υπόθεση καθώς δεν έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες.

Σχετικά με τα βοηθήματα που είχε ειπωθεί ότι θα δοθούν στις επιχειρήσεις (δάνεια), ο κος Τιμοθεάτος εξήγησε πως ναι μεν η κυβέρνηση προανήγγειλε διευκολύνσεις με τα δάνεια, από την άλλη όμως οι τράπεζες έθεσαν σκληρούς όρους, προκειμένου να μην υπάρξει μια νέα γενιά κόκκινων δανείων.

Τέλος, επισήμανε ότι ο κλάδος του είναι ο κλάδος που πλήττεται περισσότερο, καθώς υπάρχει υπερφορολόγηση – και μάλιστα την στιγμή που υπολειτουργούν-  λέγοντας χαρακτηριστικά «πληρώνουμε, πληρώνουμε και δεν μένει τίποτα στο τέλος».  Ο πρόεδρος συγκαταλέγει στα θετικά κάποιες τροποποιήσεις που αναμένεται να γίνουν  στον κοινωνικό τουρισμό, ενώ πιστεύει ότι το να υπάρχει ξενοδοχείο για κρούσματα είναι καλύτερο από το να έχει κάθε ξενοδοχείο δωμάτια για ασθενείς.

Πηγή: 965.gr