Η Ελλάδα, η Κεφαλονιά & Ιθάκη, ο πολιτισμός και η γαστρονομία της, στη σειρά του BBC «The Trip to Greece»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2020 18:55

Η Ελλάδα, η Κεφαλονιά & Ιθάκη, ο πολιτισμός και η γαστρονομία της, στη σειρά του BBC «The Trip to Greece»

Τα τοπικά προϊόντα, τους προορισμούς και την ελληνική φιλοξενία στους αιώνες εξερευνούν, για τέταρτη σεζόν, στη σειρά της βρετανικής τηλεόρασης «Trip to Greece» οι παρουσιαστές, Στιβ Κούγκαν και Ρομπ Μπράιντον.

Η σειρά, σε σκηνοθεσία του Μάικλ Γουίντερμπότομ, γυρίστηκε στην Ελλάδα και προβάλλεται για πρώτη φορά αυτές τις ημέρες στο ΒΒC, ενώ τον Απρίλιο θα κάνει πρεμιέρα και ως ταινία στο Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα.

Στα επεισόδια πρωταγωνιστούν η Λέσβος, η Χαλκιδική, το Πήλιο, οι Δελφοί, η Αθήνα, η Επίδαυρος, το Ναύπλιο, η Ύδρα, η Μάνη, η Πύλος, η Κεφαλονιά και η Ιθάκη, προορισμοί οι οποίοι προέρχονται από την ελληνική μυθολογία.

«Στην Ελλάδα θέλουμε να συζητήσουμε για τη Δημοκρατία, την ελληνική μυθολογία, την ελληνική φιλοσοφία, την πολιτική της σύγχρονης Ελλάδας -που είναι ενδιαφέρουσα σε σχέση με την Ευρώπη -, καθώς και τη σχέση της Βρετανίας με την Ευρώπη. Και, βεβαίως, τρώμε πραγματικό φαγητό στα εστιατόρια, από πρωτοκλασάτα μενού μέχρι σε απλά εστιατόρια. Είναι μια εξερεύνηση της γαστρονομικής πλευράς της Ελλάδας», αναφέρουν οι παρουσιαστές.

Το συνεργείο αποτελούνταν από 5 Ελληνες και 15 μέλη από το Ηνωμένο Βασίλειο.

tornosnews.gr