Ποια μοναδική παραλία στο Ιόνιο θα σας κάνει να ερωτευτείτε (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019 12:45

Ποια μοναδική παραλία στο Ιόνιο θα σας κάνει να ερωτευτείτε (εικόνες)

Πρόκειται για μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες στη βόρεια πλευρά της Κέρκυρας

Το Κανάλι της Αγάπης ή αλλιώς Canal d’amour, είναι ίσως η διασημότερη και πιο ιδιαίτερη παραλία της Κέρκυρας.
Βρίσκεται μεταξύ των χωριών Σιδάρι  και Περουλάδες, στις βόρειες ακτές του νησιού σε απόσταση περίπου 32 χιλιομέτρων από την πόλη της Κέρκυρας.

Το Κανάλι της Αγάπης είναι ένα αριστούργημα της φύσης, ίσως το μοναδικό στη Μεσόγειο. Πρόκειται για ένα άνοιγμα που έχει δημιουργηθεί από την διαβρωτική επίδραση του νερού και του αέρα πάνω στον βράχο από ψαμμίτη.

Η συνεχής επίδραση των στοιχείων της φύσης αλλάζει χρόνο με το χρόνο το φυσικό τοπίο στο Κανάλι της Αγάπης δημιουργώντας σε άλλα σημεία κανάλια με γαλαζοπράσινα νερά και σε άλλα μικρές σπηλιές και κολπίσκους.

Αποτέλεσμα εικόνας για Canal d’ amour καναλι του ερωτα κερκυρα

Η παραλία που έχει σχηματιστεί στο Κανάλι της Αγάπης είναι μικρή, για το λόγο αυτό θα δείτε δεκάδες λουόμενους να έχουν απλώσει τις πετσέτες τους πάνω στους βράχους δεξιά και αριστερά της παραλίας. Χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι το Κανάλι της Αγάπης για αυτό είναι καλύτερο να πάτε νωρίς το πρωί για να βρείτε θέση και να είστε εξοπλισμένοι με υπομονή για να αντέξετε την πολυκοσμία. Μην παραλείψετε να εξερευνήστε με μάσκα τις σπηλιές που έχουν δημιουργηθεί κατά μήκος του Καναλιού.

Αποτέλεσμα εικόνας για Canal d’ amour καναλι του ερωτα κερκυρα

Το όνομα Κανάλι της Αγάπης  προέρχεται από την παράδοση που θέλει τα ζευγάρια που θα κολυμπήσουν σε αυτό να μένουν για πάντα ερωτευμένα  ή όσοι καταφέρουν και κολυμπήσουν μέχρι την τελευταία άκρη του να βρουν τον έρωτα της ζωής τους.

Η πρόσβαση στο Κανάλι της Αγάπης είναι εύκολη, με το αυτοκίνητο να φτάνει πολύ κοντά στην παραλία.