Εντοπισμός ταχυπλόου σκάφους και σύλληψη των αλλοδαπών επιβαινόντων στην Κέρκυρα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2020 18:24

Εντοπισμός ταχυπλόου σκάφους και σύλληψη των αλλοδαπών επιβαινόντων στην Κέρκυρα

 Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την ύπαρξη σκάφους, με είκοσι πέντε (25) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά Παλαιοκαστρίτσας Κέρκυρας.

Άμεσα απέπλευσαν για την ως άνω θαλάσσια περιοχή τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα οποία εντόπισαν το ταχύπλοο πολυεστερικό σκάφος αγνώστων λοιπών στοιχείων. Οι 25 επιβαίνοντες σε αυτό παρελήφθησαν από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν στο νέο λιμένα Κέρκυρας, ενώ το ταχύπλοο οδηγήθηκε στην Παλαιοκαστρίτσα όπου και κατασχέθηκε.

Οι δέκα έξι ενήλικες αλλοδαποί συνελήφθησαν για παράβαση των διατάξεων του ν. 4251/2014 «Περί αλλοδαπών» όπως ισχύει, ενώ οι υπόλοιποι εννιά (09) ανήλικοι τέθηκαν σε προστατευτική φύλαξη.

Από την προανάκριση προκύπτει ότι οι ως άνω αλλοδαποί κατέφθασαν στην Κέρκυρα μέσω λεωφορείου ΚΤΕΛ και μεταφέρθηκαν σε άγνωστη προς αυτούς παραλία της Κέρκυρας μέσω ΙΧ οχήματος με οδηγό άνδρα και συνοδηγό γυναίκα αγνώστων στοιχείων. Επιβιβάστηκαν στο σκάφος που βρισκόταν ήδη στο σημείο, με χειριστή άγνωστο άνδρα ο οποίος, αφού τους παρείχε οδηγίες αναφορικά με το χειρισμό του, αποχώρησε με έτερο σκάφος.  

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, ενώ η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, διερευνά την ταυτοποίηση των ατόμων που εμπλέκονται στο οργανωμένο κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών.