Πάτρα: Περιστατικά γρίπης (Η1Ν1) στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο - Σε καλή κατάσταση οι μικροί ασθενείς

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020 21:46

Πάτρα: Περιστατικά γρίπης (Η1Ν1) στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο - Σε καλή κατάσταση οι μικροί ασθενείς

Παιδιά, διαγνωσμένα με γρίπη (Η1Ν1), νοσηλεύονται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων στην Πάτρα, σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.

H διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, επιβαιώνει την πληροφορία, σημειώνοντας πρόκειται για 8 παιδιά με επιβεβαιμένο κρούσμα γρίπης, τα οποία όμως βρίσκονται όλα σε καλή κατάσταση και μάλιστα μερικά εξ αυτών, έχουν ήδη λάβει εξιτήριο.

Ωστόσο, η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών, καθώς όπως μας μεταφέρουν, σχεδόν σε κάθε εφημερίδα, δέχονται περιστατικό γρίπης. 

Απαιτείται μεγάλη προσοχή στα μικρά παιδιά που νοσούν, ιδιαίτερα αν αυτά δεν έχουν εμβολιαστεί. 

Πληθαίνουν τα κρούσματα – Συμπτώματα

Η μετάδοση των ιών της γρίπης διευκολύνεται όταν επικρατεί ξηρός και κρύος αέρας, σε συνδυασμό με τον συγχρωτισμό που επικρατεί όταν το θερμόμετρο πέφτει. Ένας ακόμη παράγοντας που φαίνεται να αναχαίτισε προσωρινά την εκδήλωση περιστατικών ήταν και οι υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν έως και τα μέσα Δεκεμβρίου.

Παρά τη χαμηλή δραστηριότητα μέχρι στιγμής του κύματος της εποχικής γρίπης τόσο στη χώρα μας όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη, οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού.

Ειδικότερα, σε πρόσφατη έκθεσή τους οι ειδικοί του ECDC εντοπίζουν τη σημαντική αυτή ιδιομορφία συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές, χτυπώντας «καμπανάκι» για τις πιθανές επιπτώσεις.

tembp24.news