Διοικούσα Επιτροπή Πανελλήνιου Συλλόγου Καθηγητών Ιταλικής Γλώσσας: Διαμαρτυρία για την μη διδασκαλία της Ιταλικής Γλώσσας στο Λύκειο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020 18:07

Για όσους μαθητές την διδάχτηκαν στο Γυμνάσιο

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Η Διοικούσα Επιτροπή του Πανελλήνιου Συλλόγου Kαθηγητών Ιταλικής Γλώσσας – ΠΕ34

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ για την μη διδασκαλία της Ιταλικής Γλώσσας στο Λύκειο για όσους μαθητές την διδάχτηκαν στο Γυμνάσιο.

Οι συγκεκριμένοι μαθητές, αφού με την έναρξη της φοίτησής τους στο Γυμνάσιο επέλεξαν ως δεύτερη ξένη γλώσσα την Ιταλική, στην Α’ Λυκείου θα κληθούν να διδαχθούν από την αρχή μια άλλη ξένη γλώσσα, με αποτέλεσμα να βρεθούν σε μειονεκτική θέση σε σχέση με συμμαθητές τους οι οποίοι θα συνεχίσουν να διδάσκονται την ίδια γλώσσα που είχαν στο Γυμνάσιο και, ενδεχομένως, ήδη από το Δημοτικό.

Γεγονός που όχι μόνον είναι αντιπαιδαγωγικό και αντιεκπαιδευτικό αλλά αντίκειται στους νόμους και τους κανόνες των ίσων ευκαιριών για όλους. Άλλωστε, η Ιταλική είναι ένα από τα ειδικά μαθήματα που εξετάζονται πανελλαδικώς για όσους υποψηφίους επιλέξουν το τμήμα της Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ. ή του Ε.Κ.Π.Α. αλλά και άλλες σχολές που έχουν ως προαπαιτούμενο μάθημα την ξένη γλώσσα, μεταξύ των οποίων και την Ιταλική.

Κατόπιν όλων των προαναφερθέντων

ΖΗΤΑΜΕ:

- Την ένταξη της διδασκαλίας της Ιταλικής και στα Λύκεια,

- Την διδασκαλία της Ιταλικής γλώσσας και στα Δημοτικά, και κατ’ επέκταση:

- Την επί ίσοις όροις αντιμετώπιση των μαθητών, -

Την επί ίσοις όροις αντιμετώπιση των γλωσσών σε όλες τις βαθμίδες του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Η Διοικούσα Επιτροπή του Πανελλήνιου Συλλόγου Kαθηγητών Ιταλικής Γλώσσας – ΠΕ34

BENTOYΡΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

GULISANO ROSARIA

ANEΖΑΚΗ ΑΓΛΑΙΑ

ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΚΗ ΕΛΕΝΗ

ΜΑΝΙΑΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΤΣΑΤΑΛΜΠΑΣΟΓΛΟΥ  ΡΕΝΑ