H Άσσος θρηνεί την απώλεια του Γιώργου Μενεγάτου - Συλλυπητήρια μηνύματα

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021 10:17

H Άσσος θρηνεί την απώλεια του Γιώργου Μενεγάτου - Συλλυπητήρια μηνύματα

H Άσσος θρηνεί την απώλεια του Γιώργου Μενεγάτου - Συλλυπητήρια μηνύματα


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ <<ΦΑΡΟΣ ΕΡΙΣΟΥ>>

Αγαπημένε μας Γιώργο Μενεγάτε,

Με πόνο ψυχής πληροφορηθήκαμε τα δυσάρεστα νέα οτι δεν θα σε ξαναδούμε. Δυνατέ Κεφαλονίτη που στην ξενιτιά που βρέθηκες έγινες ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας ο οποίος ποτέ δεν ξέχασε την Κεφαλονιά και την αγαπημένη του Άσσο. Αγαπούσες κάθε σπιθαμή της Κεφαλονίτικης γης, αφανής ήρωας, ήθελες να χτυπάει η καμπάνα του χωριού σου, χορηγός κάθε συλλογικής προσπάθειας και δύναμη για τον τόπο σου. Σε ευχαριστούμε πολύ για όλα. Καλό σου ταξίδι.

Τα Θερμά-Θερμά Συλλυπητήρια

Στην Οικογένεια σου 

Το Δ.Σ. 

 

Η Οικογένεια Παναγή Αποστόλου Ζαμπέλη εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και αγαπητού φίλου Γιώργο Μενεγάτου.  

Οικογένεια Παναγή Ζαμπέλη

 

Είναι υποχρέωση και ανάγκη να αναφερθώ στον Γιώργο Μενεγατο . Ήταν ένας Μεγάλος Κεφαλλονίτης της διασποράς . Μεγάλη του αγάπη το χωριό του η Ασσος .

Τον γνώρισα όταν ήταν Προεδρος της Παγκοσμιας Ομοσπονδίας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων « ΟΔΥΣΣΕΥΣ». Από τότε απέκτησε τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη μου . Ήταν ευθύς , έντιμος , τολμηρός και προ πάντων πατριώτης. Τον θαύμαζα για τις επιλογές και τις αποφάσεις του . Πάντα στις συναντήσεις μας , είτε στην ΑΣΣΟ , είτε στην Νέα Υόρκη είχαμε μαραθώνιες συζητήσεις για την Κεφαλονιά , για τους Συλλόγους της Νέας Υόρκης ,για την Ομοσπονδία . Είχε άποψη και θέση για κάθε θέμα .

Σήμερα χάσαμε έναν Κεφαλλονίτη της Διασποράς , έναν φίλο , το έλλειμα μεγάλο , η θλίψη βαθειά .

Αιωνία του η Μνήμη !

Σωτήρης Κουρής

 

ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ

Η Κεφαλονίτικη διασπορά θρηνεί το πρόωρο φευγιό του ηγετικού στελέχους της, πολυδραστήριου και φλογερού Κεφαλονίτη, Γιώργου Μενεγάτου.

Ο Γιώργος υπήρξε ένας αυτοδημιούργητος επετυχημένος επιχειρηματίας, ένας ευτυχισμένος οικογενειάρχης, ένας φλογερός πατριώτης και ένας αθόρυβος φιλάνθρωπος.

Η αγάπη του για την Κεφαλονιά και τον Ελληνισμό τον έσπρωξε από τα πρώτα του χρόνια να ασχοληθεί με τα κοινά της Ελληνικής και ιδαίτερα της Κεφαλονίτικης παροικίας στη Νέα Υόρκη, όπου διακρίθηκε σαν δυναμική ηγετική φυσιογνωμία.

Υπηρέτησε την Ομοσπονδία μας «ΟΔΥΣΣΕΥΣ» σαν ταμίας, αντιπρόεδρος και επι μία πενταετία (1999-2004) σαν πρόεδρος, μένοντας στην ιστορία σαν ένας από τους πιο πετυχημένους προέδρους της.

Στον Κεφαλληνιακό Σύλλογο ΝΥ «ΑΙΝΟ» και στην εκκλησία του Αγίου Γερασίμου στο Manhattan, υπήρξεν σε όλη του τη διαδρομή ηγέτης, ψυχή και στυλοβάτης.

Η φιλανθρωπική του δράση ήταν πλούσια και πολυδιάστατη, αλλά πάντα σεμνή και αθόρυβη.

Θα ζεί αιώνια στην καρδιά και τη θύμησή

Εκφράζουμε τα πιο θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του

Για το Δ.Σ

Διονύσιος  Βλάχος                                                       Κώστας Βαγγελάτος

Πρόεδρος                                                                   Γραμματέας

 

ΜΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΕΛΟΣ 

Έφυγε ο Γιωργος Μενεγατος, ένας άνδρας που τον διέκριναν όλα τα χαρακτηριστικά του γνήσιου Κεφαλονιτη, ευφυία, εργατικότητα , ο δοτικός του χαρακτήρας μα πιο πολύ η αγάπη για το χωριό του την Άσο.
Με τίμησε με την φιλία του.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Καλό παράδεισο φίλε Γιώργο.

Μάκης Αντωνελος.


ΙΕΡΑ ΚΟΙΝΟΒΙΑΚΗ ΜΟNH ΓΕΝΕΣΙΟΥ ΤΉΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΑΤΡΟΥ ΠΟΡΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

Συλλυπητήριο μήνυμα

“Με άφατη θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια ενός ξεχωριστού Έλληνα, φίλου και ηγέτη της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας του Γεωργίου Μενεγάτου.

Η Ιερά Μονή Γενεσίου Θεοτόκου της Άτρου, η κοινωνία της Άσσου αλλά και ευρύτερα της Κεφαλονιάς έχασαν ένα άνθρωπο με σπουδαίο έργο και σημαντική προσφορά στο συνάνθρωπο μέσα από το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας. 

Οι ολόθερμες προσευχές μας, για την αιώνια ανάπαυσή του, «εν σκηναίς δικαίων και εν χώρα ζώντων», είναι βεβαιωτικές της αληθινής αγάπης Μας προς εκείνον, και προς όλα τα μέλη της ιδικής του οικογένειας, γι’ αυτό και από όλους μας έχετε, μαζί με τις ευχαριστίες μας και την ευγνωμοσύνη μας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτοδημιούργητου επιτυχημένου επιχειρηματία και θερμού πατριώτη, ευεργέτη, ανθρώπου με όραμα για το μέλλον της Πατρίδας και της Ομογένειας.
Η συνεισφορά του στις προσπάθειες της Ελληνικής Διασποράς για διάδοση των αγαθών του Ελληνικού Πολιτισμού, αλλά και οι μακρόχρονοι αγώνες του για τα δίκαια της πατρίδος, θα παραμείνουν αιώνια κληρονομιά του προς όλους μας.
Η απώλειά του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό τόσο στο χώρο της ομογένειας, όσο και στον τόπο καταγωγής του την αγαπημένη του Άσσο, την οποία υπηρέτησε ανιδιοτελώς με όραμα και αφοσίωση, όλη τη ζωή του.
Απευθύνω θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του, στη σύζυγο του και τα παιδιά του, η σκέψη μας είναι μαζί τους στις δύσκολες αυτές ώρες.
Αιωνία του η μνήμη”.

Εκ της Ιεράς Μονής

Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ

Ἀρχιμ. Δανιήλ Ζωγράφος

 

Οικογένεια Χρήστου και Παναγή Κοκκόλη

Καλό ταξίδι φίλε Γιώργο, θα μας λείψει ένας καλός φίλος,θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του!

Οικογένεια Χρήστου και Παναγή Κοκκόλη

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "Η ΑΣΣΟΣ"

Η Άσσος θρηνεί την απώλεια του συγχωριανού μας Γιώργου Μενεγάτου. Ο Γιώργος Μενεγάτος ήταν επιφανής ομογενής στη Νέα Υόρκη.

Γιώργο θα λείψεις πολύ από την Άσσο μας, η απώλειά σου είναι αναντικατάστατη.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Καλό ταξίδι Γιώργο.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΠΑΘΗΣ 

Ο δικός μας Γιώργος έφυγε. Η γειτονιά των αγγέλων πλούτηνε. Εμείς είμαστε φτωχότεροι. Συλλυπητήρια στην αγαπημένη του σύζυγο Μαρία, στα παιδιά του Σιδέρη, Χαρά και Σπύρο.

Ο Ασσιώτης Γιώργος Μενεγάτος ήταν ένας ευπατρίδης της Κεφαλονιάς και όχι μόνο. Η αγάπη του για την Άσσο αλλά και για το νησί μας όλο και η συνεισφορά του στον τόπο θα μείνει ανεξίτηλη στο διάβα του χρόνου.

Για τους “Ανοιχτούς Ορίζοντες”

Στέλιος Σπαθής




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250