Διευθυντής Πετρίτσειου Γυμνασίου Ληξουρίου: "Στα όρια της εγκατάλειψης το ιστορικό κτίριο του σχολείου που "πληγώθηκε" απο τους σεισμούς "

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016 11:20

Διευθυντής Πετρίτσειου Γυμνασίου Ληξουρίου: "Στα όρια της εγκατάλειψης το ιστορικό κτίριο του σχολείου που "πληγώθηκε" απο τους σεισμούς "

 

Σήμερα στην εκπομπή του Inkefalonia 89,2 «Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή, μίλησε ο διευθυντής του Πετριτσείου Γυμνασίου Ληξουρίου κ. Σπύρος Παπαδάτος, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο.

Απόδοση: Κατερίνα Σκουρτανιώτη

Όπως είναι ήδη γνωστό μετά το σεισμό του 2014, το σχολείο έχει μεταφερθεί προσωρινά (;) σε άλλο συγκρότημα (ΕΠΑΛ Ληξουρίου) μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές στο προηγούμενο και πλέον εγκαταλελειμμένο ιστορικό κτίριο. "Μας ικανοποιεί σε έναν βαθμό που βρισκόμαστε αυτή την στιγμή στο κτίριο του ΕΠΑΛ Ληξουρίου και προσπαθούμε να το βελτιώνουμε συνεχώς, όμως πρέπει κάποια στιγμή το παλιό ιστορικό κτίριο που ήταν εγκατεστημένο το σχολείο πριν τους σεισμούς του 2014,να επισκευαστεί. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα όρια της εγκατάλειψης το Πετρίτσειο Γυμνάσιο Ληξουρίου" ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του. 

Ο διευθυντής επισήμανε ότι "δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση αλλά στασιμότητα, γεγονός που δεν οδηγεί στην λύση. Συγκεκριμένα πρόβλημα αποτελεί η έγκριση για την οικονομική κάλυψη διότι ως γνωστόν βρισκόμαστε σε μια δύσκολη εποχή".

Όσον αφορά την χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ανέφερε ότι "υπάρχει ένας προβληματισμός διότι το κτίριο που έχει υποστεί υλικές ζημιές χρειάζεται επισκευή και όχι κατασκευή".

Στη συνέχεια σχετικά με τις ελλείψεις, επισήμανε ότι "υπάρχουν παντού ελλείψεις, αλλά με την βοήθεια της σχολικής επιτροπής και του Δήμου καλύπτονται τα αναγκαία αφού τα χρήματα είναι λίγα. Χαρακτηριστικά προβλήματα όπως η υγρασία και το νερό που μπαίνει στις αίθουσες από τις έντονες βροχοπτώσεις, έχουν μπει σε ένα δρόμο για να ικανοποιηθούν αυτά τα αιτήματα των μαθητών, με την βοήθεια και απο τον κ. Γιώργο Κατσιβέλη πρόεδρο της δημοτικής επιτροπής παιδείας και σχολικής επιτροπής εκπαίδευσης του Δήμου Κεφαλονιάς".

Σχετικά με την κατάληψη των μαθητών για αποκατάσταση απαραίτητων αναγκών του σχολείου, τόνισε ότι "υπάρχει καλή επικοινωνία και έχουν καλυφθεί ελλείψεις σε καθηγητές χωρίς να επηρεάζεται η διδακτέα ύλη. Ο χώρος της παιδείας ενδιαφέρει πολύ κόσμο και πρέπει να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις από όλους τους αρμόδιους φορείς. Είμαστε υπέρ στο να λέμε την αλήθεια και όχι υπέρ του λίγο''.

Και συνέχισε ο κ. Παπαδάτος λέγοντας πως: "Σχετικά με τα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε έχουμε μάθει να τα διαχειριζόμαστε. Μια από τις σημαντικότερες ελλείψεις του σχολείου είναι η μη ύπαρξη αίθουσας εκδηλώσεων (ή αλλιώς πολλαπλών χρήσεων), η οποία αναγκάζει τους μαθητές να κουβαλούν τις καρέκλες τους και να συσσωρεύονται στον διάδρομο, όταν θέλουν να κάνουν παρουσιάσεις, εκδηλώσεις και ανακοινώσεις".

Σε αντίθεση με το προηγούμενο σχολείο που διέθετε μεγάλο αμφιθέατρο και οι μαθητές δεν ταλαιπωρούνταν και ούτε στερούνταν.

Κλείνοντας ο διευθυνής του Γυμνασίου Ληξουρίου εξέφρασε ότι επιθυμία του σχολείου είναι "να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη σε θέματα παιδείας''.

Παρακάτω το ηχητικό απο την συνέντευξη του κ. Σπύρου Παπαδάτου στον Inkefalonia 89,2 

https://www.youtube.com/watch?v=4hGWUtNyLYc


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250