Επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο: «Γιατί να μην είναι δυο δικά μας παιδια;»

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015 14:13

Επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο: «Γιατί να μην είναι δυο δικά μας παιδια;»

Επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, από το κατάστημα Δια χειρός Λεωνιδάκη στο Αργοστόλι, σχετικά με την εκλογή νέου Μητροπολίτη στην Κεφαλονιά.

 

Τις τελευταίες μέρες, διαβάζω, ακούω, να λέγονται πολλά για την εκλογή Μητροπολίτου θα ήθελα κι εγώ με την σειρά μου να ρωτήσω τον Αρχιεπίσκοπο μας, γιατί δεν βλέπει δυο άξια και ικανά παιδιά που έχουμε στον τόπο μας;!

Μετά τον άδικο χαμό του Μητροπολίτη μας Γερασίμου Φωκά, με την εκλογή του οποίου χάρηκε όλη η Κεφαλονιά νομίζω ότι πρέπων θα είναι ο νέος Μητροπολίτης να είναι μέσα από την Κεφαλονιά! Ο οποίος γνωρίζει τα προβλήματα του τόπου μας, ο οποίος γνωρίζεις όλους του Κεφαλονίτες, ο οποίος γνωρίζει όλες τις εκκλησίες.

Δύο ικανότατα παιδιά, αγαπητά στον κόσμο και στην νεολαία. Δύο παιδιά που πάνω απ’ όλα αγαπάνε τον τόπο τους και τους ανθρώπους. Δύο παιδιά που μεγαλώσανε μαζί μας.

Απευθύνομαι στον Αρχιεπίσκοπο μας με απλά λόγια : «Θέλουμε ένα δικό μας παιδί και δόξα τω Θεώ υπάρχουν δύο που κατοικούν μόνιμα στην Κεφαλονιά και αγαπάνε πατρίδα και λαό». Νομίζω ότι αυτός είναι πολύ σοβαρός λόγος για να σκεφτείτε τι θα αποφασίσετε!

Έναν Μητροπολίτη που γνωρίζει που βρίσκονται τα Κηπόυρια, η Άτρος, τ’ Αργίνια και όλοι οι Ναοί και τόσα άλλα Μοναστήρια και να μην εξαρτάται από τις γνώμες του καθενός!

Έναν Μητροπολίτη που γνωρίζει τα τοπικά προβλήματα και δεν χρειάζεται την ενημέρωση από κανέναν .

Έναν Μητροπολίτη που γνωρίζει τους κατοίκους του νησιού και δεν χρειάζεται συστάσεις.

Έναν Μητροπολίτη που γνωρίζει τον πολιτισμό μας, σέβεται τα ήθη και τα έθιμα μας και δεν χρειάζεται από κανέναν καθοδήγηση!

Μετά βαθύτατου σεβασμού

Δια χειρός Λεωνιδάκη




00 inkefalonia general ad 300X250