Στην Κεφαλονιά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσία πολλών κυβερνητικών αξιωματούχων (εικόνες / video)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 02 Αυγούστου 2022 13:00

Στην Κεφαλονιά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσία πολλών κυβερνητικών αξιωματούχων (εικόνες / video)

Στην Κεφαλονιά αφίχθη λίγο μετά τις 10 πρωί, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης , στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιήσει στο νησί μας.

Τον Πρωθυπουργό υποδέχθηκαν Ο Βουλευτής  Παναγής Καππάτος, η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα,  ο Αντιπεριφερειάρχης  Σταύρος Τραυλός , ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, μέλη της ΟΝΝΕΔ.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνοδεύουν η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, ο Aναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος, η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου και ο στενος σύμβουλος του Θανάσης Νέζης.

Ο Πρωθυπουργός έβγαλε φωτογραφίες με τα μέλη της οργάνωσης των νοελαίων της ΝΔ και αποχώρησε για τον πρώτο του προορισμό.

{https://youtu.be/Y6XmqftsBos/}

Λίγα λεπτά αργότερα, έξω από γνωτή καφετέρια στα Τραυλιάτα, έγινε μια σύντομη παρουσίαση του νέου δρόμου Αργοστολίου - Πόρου.

"Εκτιμούμε ότι μέχρι τα τέλη του χρόνου θα έχουμε ολοκληρώσει όλες τις αδειοδοτήσεις, οι μελέτες μας ολοκληρώνονται εντός του Φθινοπώρου. Τέλη του 2022 θα καταφέουμε να δημοπρατήσουμε αυτο το έργο ώστε να αλλάξουμε όλες τις κυκλοφοριακές συνήθειες σε ό,τι αφορά την Κεφαλονιά" ανέφερε ο υπέυθυνος της μελέτης.

{https://youtu.be/lsFnZCXkco8/}

Ακολούθηκε επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Νοσοκομείο, όπου ο κ. Μητσοτάκης άκουσε τα προβλήμα της κεντρικής δομής υγείας του νησιού και τόνισε ότι η Κυβέρνηση δεσμέυεται να στελεχώσει την ΜΕΘ.

Αναλυτικότερα ο κ. Μητσοτάκης τόνισε : «Ήθελα να έρθω εδώ για να διαπιστώσω ο ίδιος τις αδυναμίες, γιατί υπήρχαν και υπάρχουν ακόμα ελλείψεις. Θέλω να ευχαριστήσω, στο δικό σας πρόσωπο, όλους τους εργαζόμενους για το μεγάλο βάρος το οποίο σηκώσατε και κατά την διάρκεια της πανδημίας αλλά και για ένα νοσοκομείο περιφερειακό σε μια περιοχή που έχει μεγάλη τουριστική κίνηση»

«Έχουμε αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το προσωπικό το οποίο θα έρθει στο νοσοκομείο, για τη λειτουργία -επιτέλους- της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, για την αναμόρφωση του τμήματος επειγόντων περιστατικών, για την ψυχιατρική, καλά κάνετε και το επισημαίνετε, διότι τα περιστατικά αυτά χρήζουν μιας ιδιαίτερης μεταχείρισης» συνέχισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Και θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να αναμορφώσουμε και το ίδιο το παλιό κτίριο. Υπάρχει μια μελέτη να ενταχθεί στους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Είναι το καλύτερο παράδειγμα πως οι πόροι αυτοί διατίθενται τελικά για υποδομές που είναι προς όφελος όλων των ασθενών, αλλά πρωτίστως και των εργαζομένων»

Μετά την επίσκεψη σε καφετέρια της πλατεία , πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Περιφέρεια, παρουσία των Δημάρχων της Κεφαλονιάς, Μιχαλάτου, Κατσιβέλη & Μονιά.

Το INKEFALONIA.GR και ο Γιώργος Χαλαβαζής ακολουθούν όλη την περιοδεία του Πρωθυπουργού και σας μεταφέρουν το πρωτογενές ρεπορτάζ με συνεχή ενημέρωση, αργότερα θα ακολουθήσει αναλυτικό ρεπορτάζ.

  • Εικόνες από την άφιξη

Υλικό: Γιώργος Χαλαβαζής

Επιμέλεια : Χρήστος Λαμπράκης

 

mitsotakis1mitsotakis2mitsotakis3mitsotakis4

Εικόνες από την στάση στα Τραυλιάτα για την σύντομη παρουσίαση του νέου δρόμου

mit4mits1mits2mits3mits5mits6

Ο Βουλευτής Παναγής Καππάτος μαζί με τον Πρωθυπουργό.

 

mits7

Εικόνες από την επίσκεψη στο Νοσοκομείο

{https://youtu.be/HPMG3CTqR0Y/}

mitsn1mitsn2mitsn3

Επίσκεψη στην κλειστή ΜΕΘ του Νοσοκομείου

mits meth

mits noso1mits noso2mits noso3

mitso noso1mitso noso2mitso noso3mitso noso4mitso noso5mitso noso6

mits n1mits n2mits n3mits n4mits n5

Επίσκεψη στον Ιερό Ναό του Α. Σπυρίδωνα στο Λιθόστρωτο

20220802 083253738 iOS

Από την κεντρική πλατεία Αργοστολίου - συνομιλία με πολίτες

{https://youtu.be/iQjniUsS_Fc/ }

mitso plateia1mitso plateia2

Σύσκεψη στην Περιφέρεια, παρουσία των τριών Δημάρχων της Κεφαλονιάς

mit perif1mit perif2mit perif3mit perif4

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ