Συγκλονίζει η μητέρα του Γιώργου Ζαπάντη: Πόσο να αντέξει η καρδιά του;

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 27 Ιουνίου 2020 13:12

Συγκλονίζει η μητέρα του Γιώργου Ζαπάντη: Πόσο να αντέξει η καρδιά του;

«Οι αστυνομικοί τον χτυπούσαν με τέιζερ και εκείνος φώναζε "δεν μπορώ να αναπνεύσω"», περιγράφει η μητέρα του 29χρονου Ελληνα ομογενή με καταγωγή απο την Κεφαλονιά  που κατέληξε από τα χτυπήματα αστυνομικών

Τις τελευταίες στιγμές του γιου της, Γιώργου Ζαπάντηλίγο πριν πέσει νεκρός από επίθεση αστυνομικών με τέιζερ περιγράφει στον ΑΝΤ1 η μητέρα του Ελληνα ομογενή. «Σαν αστυνόμοι είναι ντροπή τους, αυτό που έκαναν στο παιδί μου 29 χρονών που ήταν λεβεντόπαιδο να μου τον πνίξουν. Η καρδούλα του πόσο να αντέξει;», ανέφερε η ίδια, συγκλονίζοντας. Μάλιστα, σημείωσε ότι στο σπίτι του παιδιού της, αφού οι αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα, τον έσυραν με τη βία έξω. Στη συνέχεια, υποστήριξε πως αφού του άσκησαν βία χωρίς να φέρει αντίσταση, τον χτυπούσαν με τέιζερ, ενώ φώναζε "δεν μπορώ να αναπνεύσω". Τότε, ένας αστυνομικός είπε «όλοι τα ίδια λέτε» και ζήτησε να τον χτυπήσουν ξανά. 

«Εξω αρχίσανε και του κάνανε τον ηλεκτρισμό με το τέιζερ στην πλάτη. Μία γυναίκα από πάνω φώναζε να μην του το κάνουνε άλλο και αυτοί συνέχιζαν», περιέγραψε η μητέρα του 29χρονου Ελληνοαμερικανού. Και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να το ανεχτώ το τι τράβηξε το παιδί μου. Αυτή την ώρα, να μην μπορώ να είμαι δίπλα του».

Μάλιστα, η μητέρα του Έλληνα ομογενή αποκάλυψε στο τοπικό κανάλι της Νέας Υόρκης, Pix11 ότι ο γιος της την πήρε τηλέφωνο όταν αντιλήφθηκε πως οι αστυνομικοί βρίσκονταν έξω από την πόρτα του. «Μου είπε, "μαμά πρέπει να έρθεις σπίτι τώρα. Βλέπω πολλούς αστυνομικούς απ' έξω". Του είπα πως ήμουν στη δουλειά και δεν μπορούσα».

Η κυρία Αθανασία υποστηρίζει ακόμη ότι οι αστυνομικοί έσπασαν το πλέξιγκλας της πόρτας και εισέβαλαν στην οικία με τη βία. Σύμφωνα με την ίδια, ένας στενός φίλος της οικογένειας πήγε για να δει τι συνέβαινε. Ωστόσο, όταν έφτασε στο σημείο, ο 29χρονος ήταν ήδη πεσμένος στο έδαφος και γίνονταν προσπάθειες να τον επαναφέρουν.

Πηγή: ethnos.gr

 


Ετικέτες: