Διονύσης Στανίτσας: «Ολοκληρώνεται ο εμβολιασμός – Δίνεται σε κυκλοφορία ο επαρχιακός δρόμος»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Μαΐου 2021 10:27

Διονύσης Στανίτσας: «Ολοκληρώνεται ο εμβολιασμός – Δίνεται σε κυκλοφορία ο επαρχιακός δρόμος»

O Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5, όπου μίλησε για την πορεία των εμβολιασμών στο νησί, για τα έργα που εκτελούνται και αυτά που είναι προγραμματισμένα αλλά και για την πορεία του τουρισμού την φετινή σεζόν.

«Το 80% των μόνιμων κατοίκων του νησιού έχει εμβολιαστεί και πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός όσων έχουν δηλώσει» ανέφερε εμφανώς ικανοποιημένος ο κος Στανίτσας και τόνισε ότι αυτό (ο πλήρης εμβολιασμός) θα λειτουργήσει θετικά και στον τουρισμό, από τον οποίο ήδη λαμβάνουν θετικά δείγματα. Όπως εξήγησε υπάρχει κινητικότητα αλλά από τον Ιούλιο και μετά, ενώ επισήμανε ότι υπάρχουν κρατήσεις και από Έλληνες.

Από τα έργα τα οποία έχουν γίνει στην Ιθάκη, ο Δήμαρχος ξεχώρισε την προβλήτα στην παραλιακή, που όπως είπε είναι ένα τεράστιο συν που θα βοηθήσει ώστε να δένουν περισσότερα σκάφη. Αλλά και τα pillars έχουν λειτουργήσει θετικά με τον κο Στανίτσα να υποστηρίζει: «Πέρυσι, μέσα σε ενάμιση μήνα τα pillars απέδωσαν 25 χιλ. ευρώ». 

Ο δρόμος που ενώνει την βόρεια με την νότια Ιθάκη προχωράει ικανοποιητικά και όπως εξήγησε ο κος Στανίτσας, σύντομα θα δοθεί στην κυκλοφορία αφού ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο. «Μέχρι το Σεπτέμβριο θα δημοπρατηθεί, για να ξεκινήσει το μεγάλο έργο το οποίο έπρεπε να έχει γίνει εδώ και 40 χρόνια» επισήμανε.

Ο Δήμαρχος έκανε αναφορά και στον στόχο των 4 – 5 έργων που θέλει να ολοκληρωθούν επί θητείας του. «Σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων, Οδυσσειακό κέντρο, βιολογικός καθαρισμός, γηροκομείο και αρχαιολογικός χώρος Αγίου Αθανασίου. Αυτά τα έργα είναι ο στόχος των επόμενων ετών» ανέφερε ενώ δεν έκρυψε την απογοήτευσή του σχετικά με το Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο δεν έχει βοηθήσει την Ιθάκη να αναδείξει τον Αρχαιολογικό της θησαυρό.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ