Κώστας Πρέντζας : "Τα φωτοβολταϊκά να γίνουν πηγή εισοδήματος του μέσου πολίτη"

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2012 13:49

Κώστας Πρέντζας : "Τα φωτοβολταϊκά να γίνουν πηγή εισοδήματος του μέσου πολίτη"

Επί μια εβδομάδα τώρα υπάρχει μια συνεχής διαρροή ειδήσεων – φημών για τα μελλούμενα στην αγορά των φωτοβολταϊκών, πάρκων και οικιακών συστημάτων.Ως πολίτης και όχι ως επαγγελματίας ηλεκτρολόγος μηχανικός που ασχολείται με τον τομέα των φωτοβολταϊκών, θέλω να τονίσω την απέχθεια μου στον τρόπο που η συγκεκριμένη κυβέρνηση των τριών χειρίζεται το όλο ζήτημα.

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία δυο χρόνια το μόνο που κινείται στην αγορά είναι η εγκατάσταση μικρών και μεγάλων φωτοβολταϊκών έργων. Είναι αλήθεια πολύ υψηλή η τιμή των πάρκων άνω των 20 KWp, ενώ τα οικιακά φωτοβολταϊκά συστήματα ναι μεν έχουν πράγματι πολύ υψηλή απόδοση, εντούτοις είναι μια επένδυση που ο μέσος Έλληνας πολίτης, ακόμη και ο συνταξιούχος, μπορεί να εξασφαλίσει ένα πολύ ικανοποιητικό για τις εποχές που ζούμε εισόδημα. Αυτό, θεωρώ ότι είναι το σημαντικότερο πλεονέκτημα του συγκεκριμένου προγράμματος του ΥΠΕΚΑ.

Για όσους δεν έχουν πάρει χαμπάρι πως λειτουργούν τα κράτη παγκοσμίως, αποτελεί έκπληξη που δεν πείραξαν τις τιμές στα αιολικά πάρκα και άλλες ΑΠΕ, όπως η συμπαραγωγή. Μα αυτά τα έργα αγαπητοί τα κάνουν μόνο οι πολύ πλούσιοι και αυτοί πρέπει απλώς να πληρώνονται από όλους τους άλλους, δηλαδή εμάς, όπως π.χ. με άλλη μια αύξηση του τέλους ΑΠΕ που θα μας έρθει στον λογαριασμό της ΔΕΗ.

Προκαλεί εξάλλου απορία το γεγονός ότι βιάζονται να εφαρμόσουν τις αλλαγές στα οικιακά φωτοβολταϊκά από την 1η Αυγούστου και δεν δίνουν το περιθώριο στον μέσο Έλληνα πολίτη να κάνει κάτι για το μέλλον του, όπως π.χ. να σπουδάσει τα παιδιά του δωρεάν, να μπουν φωτοβολταϊκά σε σχολεία για κάλυψη των παγίων εξόδων κ.α.

Για ποιο λόγο λοιπόν οι τρεις τους (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) βιάζονται να κόψουν από τον μέσο ¨Έλληνα την πιθανότητα να ζήσει λίγο καλύτερα; Για ποιο λόγο οι τρεις τους (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) τους μεγαλοκαρχαρίες τους αφήνουν ανέγγιχτους; Έχουν κάποιο συμφέρον; Δεν ξέρω απλώς ρωτάω.

Δηλαδή το Ελληνικό κράτος έχει να δίνει 15.500.000 Ευρώ το χρόνο στα αιολικά πάρκα της Κεφαλονιάς, που τα εκμεταλλεύονται πέντε εταιρείες και δεν έχει να δώσει το ίδιο ποσό σε 2.100 στέγες των 10 KWp, δηλαδή 10.000 άνθρωποι να επωφεληθούν του ιδίου ποσού.

Δηλαδή οι τρεις τους, προτιμούν να εξυπηρετήσουν 5 παρά 10.000!!!!!

Βγαίνει και η ΡΑΕ σήμερα να γνωμοδοτήσει θετικά στη μείωση των τιμών, όμως για τα αιολικά βλέπω το κάνανε μόκο και από κει !!!

Δυστυχώς στο πάρτυ στο όνομα της πράσινης ανάπτυξης οι καλεσμένοι ήταν λίγοι και εκλεκτοί και έλαβαν από νωρίς την πρόσκληση.

Αιδώς Αργείοι , που λέει κι ο Άκης!!!!!