Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την ανακοίνωση της Περιφέρειας για τις Κυριακές

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016 10:43

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την ανακοίνωση της Περιφέρειας για τις Κυριακές

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης καταγγέλλει την Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων (ΣΥΡΙΖΑ – ΛΑΕ) που για άλλη μια χρονιά, εξυπηρετώντας - αντικειμενικά - οικονομικά συμφέροντα, μην υπολογίζοντας τους εργαζόμενους του κλάδου και τις οικογένειές τους, βάζει πλάτη στο να καταργηθεί η κυριακάτικη αργία, η οποία για μας έπρεπε να είναι υποχρεωτική για όλο το χρόνο και για όλα τα καταστήματα. Εφαρμόζοντας την πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τη στρατηγική κεφαλαίου – ΕΕ, στο όνομα της «τουριστικής περιοχής», επεκτείνει την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές από 17 Απρίλη 2016 έως και 16 Οκτώβρη 2016. Με την απόφαση αυτή, όχι μόνο εφαρμόζεται πλήρως ο νόμος για τη λειτουργία των καταστημάτων 8 Κυριακές το χρόνο, αλλά και καταστρατηγείται κάθε δικαίωμα στο όνομα της «τουριστικής περιοχής». Οι πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα του κλάδου του εμπορίου λειτουργούν κανονικά τις Κυριακές με πρόσχημα το franchising. Μας «βγάζουν το λάδι» και μας καλούν να ζήσουμε με αυτές τις συνθήκες χωρίς σύνταξη, χωρίς υγεία και πρόνοια μέχρι να πεθάνουμε.

Το ΔΣ του Σωματείου απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα στους εκατοντάδες συναδέλφους μας οι οποίοι βιώνουν τα εκβιαστικά διλλήματα, την κακοπληρωμένη ή απλήρωτη εργασία και τις πιεστικές παρεμβάσεις από την πλευρά της εργοδοσίας αλλά και άλλων δυνάμεων, προκειμένου να υπάρχει «εργασιακή γαλήνη» και να υπηρετηθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου. Θεωρούν τα εργασιακά δικαιώματα, την ασφάλιση, την υγεία κόστος που πρέπει να κοπεί ώστε τα μονοπώλια να κερδίσουν κι άλλα. Όπως οι εργοδότες, η κυβέρνηση, η ΕΕ, είναι «νύχι – κρέας» και ενιαία δεν αφήνουν όρθιο κανένα δικαίωμά μας, έτσι και εμείς οι εργαζόμενοι πρέπει να συσπειρωθούμε, να οργανωθούμε, να απαντήσουμε στην ενιαία επίθεση της εργοδοσίας με πλαίσιο δράσης που στην προμετωπίδα του θα έχει τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Το σωματείο των ιδιωτικών υπαλλήλων καλεί τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στο σωματείο τους. Να μην μείνει συνάδελφος που δεν θα κάνει αίτηση εγγραφής. Να πάρουμε μαζικά μέρος στις Γενικές Συνελεύσεις, στις κινητοποιήσεις, στην κλιμάκωση με 48ωρη ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση.

Να δώσουμε μαζική, ισχυρή απάντηση στη νέα σφαγή των δικαιωμάτων μας.

Να σπάσουμε το φόβο και την τρομοκρατία συγκυβέρνησης, ΕΕ, εργοδοσίας.

Να παλέψουμε για:

  1. Να μην περάσει το αντιασφαλιστικό σχέδιο – λαιμητόμος.
  2. 2.Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
  3. 3.Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο μισθό 920 ευρώ.
  4. 4.Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
  5. 5.Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με ωράριο εργασίας 40ωρο - 8ωρο -5θήμερο.
  6. 6.Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία.
  7. 7.Άμεσα μέτρα ανακούφισης των ανέργων και προστασία των εργαζόμενων γυναικών που είναι μητέρες.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

   Η Γενική Γραμματέας
Μποφυλάτος Πέτρος    Κατερίνα Γρηγοροπούλου