ΕΛΜΕΚΙ: "Νέες προκλητικές δηλώσεις του Περιφερειακού Διευθυντή για τον αποχαρακτηρισμό της Κεφαλονιάς ως σεισμόπληκτης"

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2015 05:22

ΕΛΜΕΚΙ: "Νέες προκλητικές δηλώσεις του Περιφερειακού Διευθυντή για τον αποχαρακτηρισμό της Κεφαλονιάς ως σεισμόπληκτης"

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων και συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας κ. Γκούσης επιχειρεί την εμπέδωση της κυβερνητικής γραμμής ότι «οι σεισμοί πέρασαν και η κανονικότητα έχει επανέλθει στα σχολεία του Νομού Κεφαλονιάς». Συγκεκριμένα, με σημερινές δηλώσεις του, επέμεινε στην περικοπή τμημάτων σε τρία σχολεία του Νομού λέγοντας ότι: «οι σεισμοί δεν δικαιολογούν τα ολιγομελή τμήματα που ζητά η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης».

Κρύβει ότι ζητούν να χωρέσουν 15 μαθητές σε ένα γραφείο διευθυντή – μικρό κοντέινερ που δεν χωρά πάνω από 7 παιδιά στο σεισμόπληκτο 2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου. Το μάθημα των ξένων γλωσσών γίνεται εκεί διότι δεν επαρκούν τα «κανονικά» κοντέινερς στα οποία στεγάζεται το σχολείο. Κρύβει ότι στο ΓΕΛ Ληξουρίου μία τάξη είναι περιφερόμενη διαρκώς στο προαύλιο. Κρύβει ότι το ΓΕΛ Ληξουρίου όταν βρέχει, φυσά ή έχει κύμα δεν μπορεί να κάνει μάθημα, λόγω της ακαταλληλότητας του χώρου στο οποίο μεταφέρθηκε το σχολείο μετά τους σεισμούς. Κρύβει ότι στο σχολείο της πιο πλημμυρόπληκτης περιοχής, στο ΓΕΛ Σάμης, 7 μαθητές θα στερηθούν το μάθημα των γερμανικών, λόγω της περικοπής που έκανε. Τα παιδιά αυτά, που δεν έχουν ούτε καν τη δυνατότητα μετακίνησης για να πάνε φροντιστήριο στο Αργοστόλι, σημαίνει απλά ότι πρέπει να ξεχάσουν τη συγκριμένη ξένη γλώσσα. Σε αυτά τα τρία σχολεία κάνει τις περικοπές.


Η στάση του κ. Περιφερειακού, όπως και η πρόσφατη εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας περί απαγόρευσης των μετεγγραφών για τους φοιτητές από το Νομό, δείχνουν την αποφασιστικότητα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για κατάργηση του καθεστώτος του σεισμόπληκτου για τις σχολικές μονάδες και για μείωση των δαπανών για την παιδεία. Η γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική οξύνει τα ήδη μεγάλα προβλήματα (κενά, μεταφορές, αναλογία μαθητών / εκπαιδευτικών στο τμήμα, υποδομές, χρηματοδότηση σχολικών επιτροπών κλπ.) και επιβάλλει την εγκατάλειψη των σεισμόπληκτων στη μοίρα τους. Η «σκληρή» γραμμή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων ευθυγραμμίζεται, ακόμη, με τις λεγόμενες βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ και του ΟΟΣΑ και τις αξιολογήσεις δομών της εκπαίδευσης. Παρακάμπτει τις ανάγκες των μαθητών, ανοίγει δρόμο για νέες καταργήσεις – συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων, επιβαρύνει περαιτέρω την εκπαιδευτική διαδικασία. Δρα σωρευτικά σε όσα υποφέρουν τα σχολεία από τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, τους σεισμούς και τις πλημμύρες.

Εκπαιδευτικοί – μαθητές – γονείς να συνεχίσουμε τον αγώνα για το δικαίωμα στη μόρφωση και στη ζωή. Η απάντηση που έδωσαν οι μαθητικές κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική, κόντρα στην τρομοκρατία από την κυβέρνηση και τα τσιράκια της, είναι μια πρώτη απάντηση και για τις περικοπές τμημάτων και για τον αποχαρακτηρισμό του Νομού από σεισμόπληκτο. Θα συνεχίσουμε δυνατά, ταξικά, ενωτικά.

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων, τα Μαθητικά Συμβούλια σε συντονισμό. Όλοι και όλες στη
σύσκεψη της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Τρίτη 3 Νοέμβρη
6.30 μμ

2ο ΓΕΛ Αργοστολίου.

Στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 12ης Νοέμβρη
να μη λειτουργήσει κανένα σχολείο. Παγκεφαλληνιακή κάθοδος μαθητών – γονέων – εκπαιδευτικών στο Αργοστόλι!!!

Αργοστόλι 02/11/2015

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος                         Ο Οργανωτικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης               Φαρακλός Βαγγέλης