Λαϊκή επιτροπή Παλικής : Συγκέντρωση για την κατάσταση που επικρατεί στον Τομέα της Υγείας & Πρόνοιας στην Παλική

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 02 Ιουνίου 2015 09:14

Λαϊκή επιτροπή Παλικής  : Συγκέντρωση για την κατάσταση που επικρατεί στον Τομέα της Υγείας & Πρόνοιας στην Παλική

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015- ΟΛΟΙ στη Συγκέντρωση ΤΕΙ Ληξουρίου στις 8 μ.μ. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΚΗ

 

Παλικισιάνε – Παλικισιάνα

   Η Λαϊκή επιτροπή Παλικής καλεί τους κατοίκους , τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο και το Γηροκομείο Ληξουρίου ,   τα εργατικά σωματεία και συλλόγους ,τους φορείς , το ΕΚΚΙ, στη συγκέντρωση που διοργανώνει την ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 στην αίθουσα του ΤΕΙ Ληξουρίου ώρα 8 μ.μ. με θέμα την κατάσταση που επικρατεί στον Τομέα της Υγείας και Πρόνοιας στην Παλική .

  • Τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Ληξουρίου κυρίως με την έλλειψη Ιατρικού προσωπικού στην Παθολογική κλινική, με την υπερεντατικοίηση της εργασίας ,που όπως αναφέρουν και σε σχετική ανακοίνωσή τους «αρνούμαστε να θέσουμε σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών μας και την δική μας επαγγελματική και επιστημονική αξιοπρέπεια.» , τις σοβαρές ελλείψεις παραϊατρικού προσωπικού έχουν σαν αποτέλεσμα τη λειτουργία του Μικροβιολογικού και Ακτινολογικού Τμήματος μόνο πρωινές ώρες ,τις σοβαρές ελλείψεις σε Νοσηλευτικό προσωπικό σε προσωπικό εστίασης, καθαριότητας, καθώς και σε διοικητικό.
  • Η προβληματική λειτουργία του ΕΚΑΒ
  • Η μη πληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ στο Γηροκομείο Ληξουρίου με αποτέλεσμα την δυσλειτουργία των υπηρεσιών του Γηροκομείου και με αποκορύφωμα την μη πληρωμή των εργαζομένων τουλάχιστον για οκτώ μήνες !!!.

Τα παραπάνω καθιστούν την κατάσταση στην Υγεία και Πρόνοια στην περιοχή μας άκρως επικίνδυνη για τους εργαζόμενους , τους ασθενείς και τους χρήστες των υπηρεσιών αυτών.

Σε καλούμε να σκεφτείς:

- Γιατί υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι , που αναγκάζονται να μεταναστεύσουν;

-Γιατί μας λένε ότι «λεφτά δεν υπάρχουν» , συνεχίζουν να επιδοτούν με εκατομμύρια ευρώ τους επιχειρηματικούς ομίλους και παραγγέλνουν εξοπλισμούς 500 εκατ. δολαρίων για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ;

-Γιατί δεσμεύουν τα ταμειακά διαθέσιμα δημόσιων οργανισμών και δήμων, ενώ με προηγούμενη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου διαγράφουν πρόστιμα επιχειρηματικών ομίλων για φορολογικές παραβάσεις και λαθρεμπόριο;

-Γιατί ενώ η επιστήμη και η τεχνολογία στην Ιατρική συνεχώς εξελίσσονται, δεν μπορουμε να γίνουμε αποδέκτες αυτών των υπηρεσιών ;

Την απάντηση την ξέρεις:

Θυσιάζουν τα δικαιώματα μας

και την υγεία- πρόνοια του λαού για να εξασφαλίσουν

τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων

Η άθλια κατάσταση στην Υγεία και Πρόνοια είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θεωρεί τις παροχές υγείας του λαού σαν «κόστος», γιατί εμποδίζουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, που δραστηριοποιούνται στο χώρο.

Αυτή είναι η αιτία: των ελλείψεων σε προσωπικό ,των περικοπών στους μισθούς και τις συντάξεις, της λειτουργίας των Νοσοκομείων ως επιχειρήσεις, που από την «πώληση» υπηρεσιών υγείας, πρέπει να καλύπτουν τις λειτουργικές τους ανάγκες, ακόμα και την μισθοδοσία τους.

Γι’ αυτό, έχουν καταβάλλει μόνο ένα μικρό μέρος της κουτσουρεμένης κρατικής χρηματοδότησης, που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2015 (που είναι μειωμένη κατά 22,9% σε σχέση με το 2014) και οδηγούν τις δημόσιες μονάδες υγείας σε οικονομική ασφυξία.

Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση που βιώνει ο καθένας για την δραματική κατάσταση στην Υγεία – πρόνοια στην περιοχή μας να βγάλει σωστά συμπεράσματα και να δει την αιτία γιατί η ζωή του γίνεται κόλαση και ανάλογα να πάρει θέση και να καθορίσει τις επιλογές του. Να δει ότι η σημερινή κατάσταση δεν οφείλεται σε κάποιες ανίκανες διοικήσεις ,σε κάποιες ανίκανες κυβερνήσεις συμπεριλαμβανομένου και της σημερινής (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ) που εφαρμόζουν «λάθος συνταγή».

Εάν οφειλόταν σε αυτή την ανικανότητα και στο είδος της διαχείρισης κάποια από όλες τις συνταγές θα είχε πιάσει τόπο.

Το γεγονός ότι τη σημερινή εποχή οι τεράστιες δυνατότητες της επιστήμης ,τα επιτεύγματα της τεχνολογίας , η ύπαρξη ενός πολυάριθμου εξειδικευμένου υγειονομικού προσωπικού , δεν μπορούν να αξιοποιηθούν , αποδεικνύει ακριβώς τη σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος.

Ενός συστήματος που υποτάσσει τα πάντα, ακόμα και την υγεία στις ανάγκες του κέρδους.

Η μόνη θέση για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας Πρόνοιας με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης ,είναι η μόνη ρεαλιστική πρόταση, γιατί είναι αυτή που ανταποκρίνεται στα συμφέροντα της πλειοψηφίας του λαού μας.

Απαιτούμε:

  • Άμεσα μαζικές προσλήψεις προσωπικού στο Νοσοκομείο ,σε όλους τους κλάδους και τις ειδικότητες (Ιατρικό , Νοσηλευτικό, Παραϊατρικό, προσωπικό εστίασης , καθαριότητας , διοικητικό. καταβολή των δεδουλευμένων. Αναπλήρωση όλων των απωλειών στους μισθούς μας.
  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζομένους στο Γηροκομείο .
  • ΤΩΡΑ να δοθούν όλα τα κονδύλια που χρωστάει το κράτος σε όλες τις δημόσιες μονάδες Υγείας- Πρόνοιας και το ΕΚΑΒ! Πλήρης και αποκλειστική κρατική χρηματοδότηση.
  • Κατάργηση όλων των πληρωμών των ασθενών. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία πρόνοια με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.
  • Να φορολογηθούν με συντελεστή 45% τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑ