ΕΛΜΕΚΙ: Eπίσκεψη του Προέδρου της Επιτροπής Ειρήνης και Αλληλεγγύης της Παλαιστίνης στο ΓΕΛ Ληξουρίου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014 07:14

ΕΛΜΕΚΙ: Eπίσκεψη του Προέδρου της Επιτροπής Ειρήνης και Αλληλεγγύης της Παλαιστίνης στο ΓΕΛ Ληξουρίου

Η επίσκεψη του Άκελ Τακάζ Προέδρου της Επιτροπής Ειρήνης και Αλληλεγγύης της Παλαιστίνης και συντονιστή Μέσης Ανατολής του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης στην Κεφαλονιά συνεχίστηκε σήμερα Τρίτη 11/11 για δεύτερη μέρα. Μετά το 3ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο Αργοστολίου, στα οποία μίλησε χθες σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, σειρά είχαν το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου, το Γυμνάσιο Ληξουρίου, το ΕΠΑΛ και το ΓΕΛ Ληξουρίου.

Ο Άκελ Τακάζ έδωσε αναλυτικά στοιχεία για την ιστορική διαδρομή της προσπάθειας του Παλαιστινιακού λαού να ζήσει με ειρήνη και κοινωνική δικαιοσύνη σε ένα δικό του κράτος στα εδάφη του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, με επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους. Η πάλη αυτή σήμερα γίνεται σε ένα δυσμενές διεθνές περιβάλλον, όπου οι δυνάμεις του ιμπεριαλισμού κυριαρχούν, οπλίζοντας το δολοφονικό χέρι των σιωνιστών. Οι εκατόμβες των θυμάτων, ακόμη και μικρών παιδιών, δε «συγκινούν» τις ισχυρές δυνάμεις των ΗΠΑ και της ΕΕ που κατά τα άλλα κόπτονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Παλαιστινιακός λαός συνεχίζει τον αγώνα έχοντας στο πλευρό του την αλληλεγγύη των λαών, ανεξάρτητα από τις όποιες συμμαχίες κάνουν οι κυβερνήσεις για τις ανακατανομές αγορών και ισχύος. Ο Άκελ Τακάζ ευχαρίστησε για τη συγκέντρωση γραφικής ύλης που έγινε σε σχολεία του Νομού για τα παιδιά της Παλαιστίνης από την ΕΛΜΕ και άλλους φορείς και ενημέρωσε για την κοινή προσπάθεια που γίνεται με την Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) ευαισθητοποίησης του ελληνικού λαού σχετικά με τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη και ειδικότερα στην αποκλεισμένη από το Ισραήλ Λωρίδα της Γάζας και με σύνθημα «Τα παιδιά της Παλαιστίνης διεκδικούν το μέλλον που ονειρεύονται».

Το βράδυ μίλησε σε συγκέντρωση που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς Ιθάκης (ΕΚΚΙ) και η ΕΛΜΕ, με θέμα «Οι εξελίξεις στην Παλαιστίνη και τη Μέση Ανατολή, ο εγκληματικός ρόλος του ιμπεριαλισμού σε βάρος των λαών», δίνοντας τη δυνατότητα να ενημερωθεί ο λαός της περιοχής και να γίνει μια ζεστή και ουσιαστική συζήτηση, όπως άλλωστε συνέβη και με τα σχολεία. Αύριο θα επισκεφθεί σχολεία στις Κεραμειές και θα αναχωρήσει για Αθήνα, προκειμένου να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το δεκαήμερο ενημέρωσης της ΕΕΔΔΑ.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τον λαό και τη νεολαία του Νομού, να δείξουν για μια ακόμα φορά τη διεθνιστική αλληλεγγύη τους στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό και ιδιαίτερα στα παιδιά. Καλεί επίσης μέχρι την Παρασκευή 14 Νοέμβρη να μεταφερθούν στο Εργατικό Κέντρο τα υλικά που έχουν συγκεντρωθεί στα σχολειά για τους μαθητές της Παλαιστίνης, προκειμένου να σταλούν όλα μαζί στον προορισμό τους.

Αργοστόλι 11 Νοέμβρη 2014

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Ο Οργανωτικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Φαρακλός Βαγγέλης