Ανακοίνωση - κάλεσμα από Σωματείο Ιδιωτικών Yπαλλήλων και ΠΑΣΕΒΕ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013 07:38

Ανακοίνωση - κάλεσμα από Σωματείο Ιδιωτικών Yπαλλήλων και ΠΑΣΕΒΕ

Η κυβέρνηση (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ), έχει πάει αυτές τις μέρες για συζήτηση και ψήφιση στη βουλή νομοσχέδιο για αλλαγές στο ωράριο των καταστημάτων και την κατάργηση της Κυριακής αργίας προς όφελος των μεγαλέμπορων, των πολυεθνικών και των μονοπωλίων. Επιδιώκουν με τη μερική απασχόληση, το ωρομίσθιο, το απελευθερωμένο ωράριο, τις ατελείωτες ώρες δουλειάς και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη τους, να μεγαλώσει η εκμετάλλευση της εργατικής τάξης. Θέλουν να αφαιρέσουν όσο ελεύθερο χρόνο απέμεινε στους εργαζόμενους και ιδιαίτερα στη νεολαία και τις γυναίκες.

Η κατάργηση της Κυριακής αργίας στο εμπόριο, θα ανοίξει το δρόμο για την κατάργηση της σε όσους κλάδους συνδέονται με το εμπόριο και πολύ σύντομα θα ισχύει για το σύνολο της εργατικής τάξης σε όλους τους κλάδους.
Δεν είναι η Κυριακή αργία η αιτία που χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι είναι απλήρωτοι, «απασχολήσιμοι», είτε άνεργοι και οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί έμποροι χρεοκοπούν ο ένας μετά τον άλλον σε όλη την Ελλάδα εξαιτίας της πτώσης του τζίρου.

Οι πολυεθνικές στο κλάδο του εμπορίου, επιδιώκουν το βίαιο ξεκλήρισμα χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ, οι οποίοι σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορούν να αντέξουν την αύξηση του λειτουργικού κόστους, την αύξηση των ωρών εργασίας τους και τον ανταγωνισμό με τις μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου, οι οποίες έχουν τα οικονομικά περιθώρια να πιέζουν και να σφίγγουν τη θηλιά του ανταγωνισμού γύρω από το λαιμό εκείνων των μικρών που εξακολουθούν να αντέχουν.

Τα ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς-Ιθάκης και η Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ (Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων) κλιμακώνουν από κοινού την πάλη τους ενάντια στην κατάργηση της αργίας της Κυριακής και καλούν τα μέλη τους, τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, του μικροεπαγγελματίες και τους ανέργους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την

Τρίτη 23 Ιουλίου
στο Εργατικό Κέντρο Κ-Ι στις 8.00μ.μ.

Διεκδικούμε:


 ΟΧΙ στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
 Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
 Εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δε θα ξεπερνά τις 48 ώρες την εβδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά και σταθερό ωράριο.
 Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο, 8ωρο - 5ήμερο - 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία.
 Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
 Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
 Υπογραφή Συλλογικών συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.