ΣΥΡΙΖΑ: Ο υπουργός τους «έφτυνε» και ο δήμαρχος νόμιζε πως «ψιχαλίζει»!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013 15:20

ΣΥΡΙΖΑ: Ο υπουργός τους «έφτυνε» και ο δήμαρχος νόμιζε πως «ψιχαλίζει»!

Πρωτοφανής αντιμετώπιση , ευτελισμός και γελοιοποίηση της επιτροπής! Τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη συνάντηση της επιτροπής που συνέστησε το δημοτικό συμβούλιο για το ΤΕΙ, με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ΔΥΣΤΥΧΩΣ επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις και τις καταγγελίες μας για την πορεία του ιδρύματος, ιδιαίτερα στην Κεφαλονιά. *Πρωτοφανής απαξιωτική και προσβλητική συμπεριφορά του υπουργού προς τα μέλη της επιτροπής τους οποίους χαρακτήρισε «κουτούς που δείχνουν να μην καταλαβαίνουν τα λόγια του»!*Πρωτοφανής θρασύτατη και αλαζονική συμπεριφορά υπουργού και υφυπουργού προς την τοπική κοινωνία λέγοντας ότι «μας κάνουν χάρη που διατήρησαν το ΤΕΙ»!

Για την ΝΣΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αυτά τα περιστατικά αποτελούν φυσιολογική συνέπεια και συνέχεια της πρακτικής που ακολούθησε ο δήμαρχος και η διοίκηση του δήμου.

Δέσμιοι της κομματικής τους ταυτότητας και ενώ κατηγορούσαν με κάθε ευκαιρία τον Συριζα για δήθεν προσπάθεια κομματικής εκμετάλλευσης του αγώνα των φοιτητών, αυτοί πούλησαν κυριολεκτικά τον αγώνα προκειμένου να μη θιγεί η κυβέρνηση και η πολιτική της!

Ο πρόεδρος του ΔΣ και οι αρμόδιοι α/δήμαρχοι δεν επέτρεψαν στα κινήματα πολιτών και στους συλλόγους των επαγγελματιών να μιλήσουν στην πρώτη μεγάλη συγκέντρωση για το ΤΕΙ ,μόνο και μόνο για να μην ακουστεί η αντίθεση στο σχέδιο «Αθηνά».

Ο πρόεδρος του ΔΣ και οι αρμόδιοι α/δήμαρχοι σαμποτάρησαν ανοικτά την πραγματοποίηση της δεύτερης συγκέντρωσης, ακολουθώντας την εντολή του δημάρχου που μέσω ενός κατάπτυστου δελτίου τύπου ,που θα μείνει στην ιστορία, καλούσε φοιτητές και λαό να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις!
Ο δήμαρχος μετέτρεψε τη δυναμική του αγώνα φοιτητών και λαού, με τη βοήθεια και της ταλάντευσης του ίδιου του φοιτητικού κινήματος, σε πολιτική «διαδρόμων και κλειστών γραφείων», σε συζητήσεις μεταξύ παραγόντων και παραγοντίσκων!

Ακόμη και τώρα, την ύστατη στιγμή, απέδειξαν ο δήμαρχος και η διοίκηση του δήμου ότι πάνω απ όλα τοποθετούν το κομματικό συμφέρον της ΝΔ και της μνημονιακής συγκυβέρνησης: απέκλεισαν και δεν κάλεσαν στην επιτροπή την βουλευτή Κεφαλονιάς-Ιθάκης, επειδή προφανώς ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ!

Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής συμπεριφοράς του δήμαρχου και της διοίκησης του δήμου ήταν η μεγάλη ήττα για το ΤΕΙ, τους φοιτητές και τα νησιά μας, με την Κεφαλονιά να δέχεται τις μεγαλύτερες συνέπειες.

Μετά από την τελευταία όμως γελοιοποίηση που επεφύλαξε το υπουργείο στον δήμαρχο και την επιτροπή, με την προσθήκη του γεγονότος ότι μετά και από αυτό ο δήμαρχος καλύπτει και δικαιολογεί τον υπουργό , πρέπει να γίνει ξεκάθαρο σε όλες και όλους ότι η στοίχιση πίσω από τον δήμαρχο σημαίνει υποταγή στη μνημονιακή και αντιεκπαιδευτική πολιτική, σημαίνει τη συνέχιση της απαξίας του ΤΕΙ, σημαίνει παράδοση των τοπικών συμφερόντων στον βωμό της κομματικής του ταυτότητας!

Η ΝΣΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα συνεχίσει τη μάχη για την πραγματική σωτηρία και την αναβάθμιση του ΤΕΙ Ιονίων. Η μάχη αυτή είναι άρρηκτα δεμένη με τον αγώνα λαού και φοιτητών για την μη εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά», με τον αγώνα για την απόκρουση των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών της Ε.Ε ,της τρόικα και της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.