Συμβουλές για την φροντίδα της ευαίσθητης περιοχής από τον γυναικολόγο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020 10:50

Συμβουλές για την φροντίδα της ευαίσθητης περιοχής από τον γυναικολόγο

Η ευαίσθητη περιοχή χρειάζεται μία ξεχωριστή φροντίδα, διαφορετική από το υπόλοιπο σώμα.

Ο γυναικείος κόλπος, διαθέτει ένα σύστημα αυτοάμυνας, κάνοντας συγκεκριμένες διεργασίες που τον καθιστούν υγιή και καθαρό. Καθημερινά ωστόσο, χρειάζεται καθαριότητα, η οποία επιτυγχάνεται με άφθονο νερό και με ένα σαπούνι ειδικό για την ευαίσθητη περιοχή που δεν την διαταράσσει.

Συμβουλές για άψογη και ενδεδειγμένη υγιεινή

Καθαριότητα

Η ηλικία και οι ιδιαίτερες ανάγκες σας θα καθορίσουν ποιο είναι το κατάλληλο σαπούνι καθαρισμού. Μία φορά την ημέρα ένας σχολαστικός καθαρισμός είναι αρκετός. Κρατήστε κατεύθυνση από τον κόλπο προς τα πίσω και όχι το αντίθετο, για να αποφύγετε μετάδοση μολύνσεων από τον πρωκτό. Εξυπακούεται ότι στην καθαριότητα υπάγεται και το ότι καμία γυναίκα δεν πρέπει να κάθεται στη λεκάνη.

Αποφύγετε την υγρασία

Μετά την καθαριότητα της ευαίσθητης περιοχής, σκουπίστε τη καλά με βαμβακερή σιδερωμένη πετσέτα. Το καλοκαίρι αποφύγετε να μείνετε με βρεγμένο μαγιό, για να μην πολλαπλασιάζονται τα μικρόβια.

Εσώρουχα και υγιεινή

Επιλέξτε κατά κύριο λόγο βαμβακερά εσώρουχα που αφήνουν το δέρμα να αναπνέει και φυσικά να τα πλένεται σε υψηλές θερμοκρασίες. Τους καλοκαιρινούς μήνες αποφύγετε επίσης, τα στενά ρούχα.

Έμμηνος ρύση

Ανά 3-4 ώρες αλλάξτε σερβιέτα ή ταμπόν και αν το έχει προτείνει ο γυναικολόγος ή ο μαιευτήρας σας πραγματοποιήστε μία κολπική πλύση στο τέλος περιόδου.

Ερωτική επαφή

Μετά την ερωτική επαφή καθαρίστε την ευαίσθητη περιοχή με το ειδικό σαπούνι. Μην ξεχνάτε ότι η σωστή περιποίηση της ευαίσθητης περιοχής, δεν γίνεται μόνο για λόγους υγιεινής, αλλά και για να προφυλάξετε την χλωρίδα της περιοχής. Τηρήστε τις παραπάνω συμβουλές για να αποφύγετε τις μολύνσεις, τις κολπίτιδες, τις μυκητιάσεις και κάθε είδους μικρόβιο που μπορεί να προέρχεται από την μη τήρηση της σωστής υγιεινής.

Μιχάλης Λαζανάκης | Μαιευτήρας – Γυναικολόγος Αθήνα

https://venusmed.gr/

Dr. Michael Lazanakis | Gynaecologist - Obstetrician In Athens

https://venusmed.gr/en/




00 inkefalonia general ad 300X250