Η καλύτερη ώρα της ημέρας για γυμναστική σύμφωνα με νέα έρευνα -Ξυπνά τον μεταβολισμό

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 13:00

Η καλύτερη ώρα της ημέρας για γυμναστική σύμφωνα με νέα έρευνα -Ξυπνά τον μεταβολισμό

ΩΡΑ ΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Σίγουρα, όλοι, όταν γυμναζόμαστε ψάχνουμε πάντα να βρούμε τον τρόπο, ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα: την άσκηση που υπόσχεται γράμμωση στα χέρια και τους κοιλιακούς, τον personal trainer που θα σας βάλει σε πρόγραμμα και την ιδανική διατροφή που συνοδεύει τέλεια κάθε σας προπόνηση.

Εκτός, όμως, από τα παραπάνω, αυτό στο οποίο πρέπει να δίνετε την απαραίτητη προσοχή, σύμφωνα με νέα έρευνα, είναι... η ώρα!

Μελετητές του University of Southern Mississippi ζήτησαν από νεαρούς αθλητές να κάνουν τις ίδιες ασκήσεις με βάρη σε διαφορετικές ώρες της μέρας, καταγράφοντας την πορεία και τα αποτελέσματα. Και παρά το γεγονός ότι όλοι οι συμμετέχοντες παρουσίασαν παρόμοια αποτελέσματα σε επίπεδο δύναμης, όσοι προπονούνταν στις 6 μ.μ. παρέμεναν πιο στεγνοί από όσους έκαναν τις ασκήσεις τους το πρωί, ενώ παρατηρήθηκε και πιο γρήγορη αύξηση της μυικής μάζας τους. Αυτό εξηγείται και σε επίπεδο βιολογίας. Η λειτουργία του μεταβολισμού μας τείνει να πέφτει όσο περνά η μέρα, οπότε η απογευματινή προπόνηση βοηθά να του δώσουμε το απαραίτητο boost, ώστε να καίμε περισσότερες θερμίδες όλη μέρα!

Unsplash/ juan pablo rodriguezUnsplash/ juan pablo rodriguez

Σύμφωνα, μάλιστα, με το American College of Sport Medicine, η άσκηση με βάρη τις απογευματινές ώρες, αποτελεί πολύτιμο σύμμαχο στην καταπολέμηση του στρες και στην προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας του ύπνου (μας βοηθά να κοιμόμαστε πιο εύκολα και να παραμένουμε για περισσότερες ώρες σε βαθύ ύπνο) -δύο παράγοντες που θεωρούνται πολύ σημαντικοί στον αγώνα της απώλειας κιλών.

Unsplash/ christopher campbellUnsplash/ christopher campbell

Τέλος, ένας ακόμα λόγος για να προτιμήσετε τη βραδινή άσκηση είναι ο εξής: ως γνωστόν, η γυμναστική απελευθερώνει την ενδορφίνη, την ορμόνη που λειτουργεί ως φυσικό mood boost.

Έτσι, λοιπόν, όταν κοιμόμαστε με θετική διάθεση, ξυπνάμε με περισσότερη αυτοπεποίθηση και διάθεση να αδράξουμε τη μέρα!

bovary.gr