Συμβουλές από ορθοπαιδικό χειρουργό για την τενοντίτιδα ώμου & την επικονδυλίτιδα αγκώνα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019 09:00

Συμβουλές από ορθοπαιδικό χειρουργό για την τενοντίτιδα ώμου & την επικονδυλίτιδα αγκώνα

Ο ορθοπαιδικός χειρουργός είναι η ειδικότητα που μπορεί να σας προσφέρει όλες τις υπηρεσίες που χρειάζεστε προκειμένου να αποκαταστήσετε κάθε βλάβη σε οποιοδήποτε μέρος το σώματος.

Ο αγκώνας και ο ώμος είναι δύο περιοχές στο χέρι αρκετά επιρρεπείς στους τραυματισμούς.

Τενοντίτιδα ώμου

Για την θεραπεία τενοντίτιδας ώμου, αυτό που πρέπει να κάνετε σαν πρώτο βήμα είναι να απέχετε από τις αθλητικές σας δραστηριότητες και να ξεκουραστείτε. Συνήθως με απλές συμβουλές, μπορείτε να νιώσετε ανακούφιση. Αυτές είναι η τοποθέτηση παγοκύστης στο πονεμένο σημείο ώστε να εμποδίσει την ανάπτυξη οιδήματος και η ακινησία με ή χωρίς λήψη παυσίπονου αναλόγως του μεγέθους του προβλήματος.

Όταν ο πόνος περιοριστεί, θα πρέπει να αυξήσετε την κινητικότητά του, με ειδικό ασκησιολόγιο. Οι διατάσεις με ιμάντα πάντα βοηθούν με απώτερο σκοπό να ενώσετε τα χέρια σας.

Ξεκουραστείτε

Η ξεκούραση και η χαλάρωση στο σπίτι είναι πολύ σημαντικές προσθήκες στην ανακούφιση του τένοντα. Κάντε λοιπόν ένα διάλειμμα από τις δραστηριότητες που καταπονούν τον τένοντα.

Επικονδυλίτιδα αγκώνα

Αρχικά θα πρέπει να περιορίσετε την δραστηριότητα που προκάλεσε την επικονδυλίτιδα αγκώνα. Αν πονάτε τα αναλγητικά είναι απαραίτητα ίσως να σας δώσουν και αντιφλεγμονώδη. Συνδυαστικά μπορείτε να εφαρμόσετε πάγο 2-3 φορές την ημέρα, για 14 λεπτά.

Η φυσικοθεραπεία μπορεί να είναι μια πολύ ανακουφιστική λύση. Η μυϊκή τόνωση είναι πολύ σημαντική για την βελτίωση της επούλωσης των μυών.

Πριν ο γιατρός σκεφτεί το χειρουργείο, μπορείτε να κάνετε ενέσεις στεροειδών, οι οποίες θα σας επιφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Δρ. Παναγιώτης Πάντος

Ορθοπεδικός Χειρουργός Αθήνα

elbowandshoulder.gr




00 inkefalonia general ad 300X250