Κύστη κόκκυγα, ραγάδα πρωκτού και κήλη: Πώς να περιορίσετε τα συμπτώματα!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 10:07

Κύστη κόκκυγα, ραγάδα πρωκτού και κήλη: Πώς να περιορίσετε τα συμπτώματα!

Η γενική χειρουργική είναι μία ειδικότητα που μπορεί να ανταπεξέλθει σε κάθε δύσκολο περιστατικό που σχετίζεται με την γενική υγεία των ασθενών.

Μερικά από τα πιο συχνά περιστατικά που μπορούν να προκύψουν είναι η κύστη κόκκυγα, η ραγάδα πρωκτού και η κήλη.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να προλάβετε δύσκολα συμπτώματα ή θα τα ανακουφίσετε αν είναι αναπόφευκτα.

Κύστη κόκκυγα

Η κύστη κόκκυγα ως γνωστό προκαλεί αρκετό πόνο και μπορεί να καθηλώσει το άτομο στο κρεβάτι. Για να περιορίσετε τον πόνο, θα πρέπει να αποφύγετε ορισμένα πράγματα. Το πρώτο είναι να μην βρίσκεστε σε καθιστή θέση όσο γίνεται γιατί επιδεινώνεται η φλεγμονή. Προτιμήστε να ξαπλώσετε για να αποσυμφορήσετε την πίεση του σώματος. Χρησιμοποιήστε ένα μαξιλάρι, όταν κάθεστε και στις δύσκολες ώρες κάνει καλό ο πάγος τυλιγμένος σε πανί.

Ραγάδα πρωκτού

Στην ραγάδα πρωκτού θα πρέπει να αντιμετωπιστεί πρώτα απ’ όλα η διάρροια ή η δυσκοιλιότητα. Η προσεγμένη διατροφή θα βοηθήσει του ιστούς του πρωκτού να μείνουν υγιείς. Αποφύγετε δια ροπάλου καυτερά φαγητά και καφεΐνη. Παράλληλα ελέγξτε το βάρος σας και τις ποσότητες εφίδρωσης. Ο ιδρώτας που εκκρίνεται όταν το βάρος είναι αρκετό, αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την επούλωση της πρωκτικής ραγάδας. Τέλος επειδή η φαγούρα είναι έντονη, καλό θα ήταν να μην ξύσετε την περιοχή καθώς είναι σίγουρο ότι θα επιδεινώσετε την κατάταση.

Όταν επισκέπτεστε την τουαλέτα, θα πρέπει να ελαχιστοποιήσετε τον χρόνο παραμονής στην λεκάνη, καθώς η μεγάλη παραμονή μπορεί να συμφορήσει τα αγγεία της περιοχής. Μετά τη χρήση της τουαλέτας αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε χαρτί υγείας. Καλύτερα κάντε ένα ντουζ.

Κήλη

Στην περίπτωση κήλης, η μόνη συμβουλή είναι να προγραμματίσετε το χειρουργείο, πριν έρθει και σας βρει κάποια επιπλοκή.

Δρ. Ηλίας Γεώργιος

Γενικός Χειρουργός Αθήνα

hlias.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250