Με μέτρο οι ποσότητες: Αυτά είναι τα 5 + 1 πιο παχυντικά φρούτα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019 11:33

Με μέτρο οι ποσότητες: Αυτά είναι τα 5 + 1 πιο παχυντικά φρούτα

Δεν είναι άγνωστο πως τα φρούτα περιέχουν στην πλειονότητά τους μεγάλες ποσότητες ζάχαρης. Γι’ αυτό, άλλωστε, είναι και τόσο νόστιμα.

Ορισμένα εξ’ αυτών, όμως, προτείνεται από τους διατροφολόγους να καταναλώνονται με μέτρο και σύνεση, καθώς μπορεί μεν να κάνουν πάρα πολύ καλό στην υγεία μας –αφού είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα- μας χαρίζουν, όμως, απλόχερα εκατοντάδες θερμίδες!

Φυσικά, αυτός δεν είναι ανασταλτικός παράγοντες για να τους χαρίσουμε μια θέση στο ψυγείο μας, ούτε αποτελεί αιτία για να τα αποκλείσουμε από τη διατροφή μας.

Το αντίθετο θα λέγαμε, αφού αποδεδειγμένα πλέον, η συστηματική τους κατανάλωση μας προστατεύει από σοβαρότατες ασθένειες με πρώτες στη λίστα την καρδιοπάθεια και τον καρκίνο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, κάθε φρούτο θα πρέπει να έχει θέση στο διατροφολόγιό μας, ορισμένα όμως θα πρέπει να καταναλώνονται σε μικρότερες ποσότητες από κάποια άλλα.

Αιτία, η υψηλή θερμιδική τους αξία λόγω της πολλής ζάχαρης που περιέχουν.

Ποια είναι τα 6 φρούτα που μας χαρίζουν τις περισσότερες θερμίδες;

  • Καρύδα (360 θερμίδες / 100 gr)
  • Σταφίδες ( 280 θερμίδες / 100 gr)
  • Χουρμάς (240 θερμίδες / 100 gr)
  • Αβοκάντο (160 θερμίδες / 100 gr)
  • Σύκο (100 θερμίδες / 100 gr)
  • Μπανάνα (120 θερμίδες / τεμάχιο)

Αν λοιπόν θέλεις τόσο να είσαι υγιής όσο και να διατηρηθείς στο βάρος σου, δείξε λίγη περισσότερη προσοχή στις ποσότητες όσον αφορά στα –κατά κοινή ομολογία- πεντανόστιμα αυτά φρούτα…

την πλειονότητά τους μεγάλες ποσότητες ζάχαρης. Γι’ αυτό, άλλωστε, είναι και τόσο νόστιμα.

womenonly.gr




00 inkefalonia general ad 300X250