Νυχτερινή ενούρηση: Ποιο πρόβλημα υγείας μαρτυρά

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 28 Απριλίου 2019 22:45

Νυχτερινή ενούρηση: Ποιο πρόβλημα υγείας μαρτυρά

Οι νυχτερινές επισκέψεις στην τουαλέτα θα μπορούσαν να αποτελούν ένδειξη σοβαρού προβλήματος υγείας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με νέα μελέτη της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, θα μπορούσαν να είναι ένδειξη υψηλής αρτηριακής πίεσης.

«Η μελέτη μας δείχνει ότι εάν χρειάζεται να ουρείτε τακτικά κατά τη διάρκεια της νύχτας -φαινόμενο που ονομάζεται νυκτουρία- μπορεί να έχετε αυξημένη αρτηριακή πίεση ή / και συσσώρευση επιπλέον υγρών στο σώμα σας», αναφέρει ο Satoshi Konno επικεφαλής του Τμήματος Υπέρτασης στο Νοσοκομείο Tohoko Rosai στην Ιαπωνία.

Η ίδια η μελέτη εξέτασε τη σχέση μεταξύ της νυχτερινής ενούρησης και της υπέρτασης στον γενικό πληθυσμό της Ιαπωνίας. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο κίνδυνος υπέρτασης ήταν μεγαλύτερος, όταν αυαξανόταν ο αριθμός των νυχτερινών επισκέψεων στην τουαλέτα.

«Διαπιστώσαμε ότι το να σηκώνεται κάποιος τη νύχτα για να ουρήσει συνδέεται με πιθανότητα για αυξημένη πίεση κατά 40%. Όσο περισσότερο επισκέπτεται την τουαλέτα, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος υπέρτασης», αναφέρει ο Konno.

Τα συγκεκριμένα ευρήματα είναι σημαντικά για όσους πάσχουν από νυκτουρία, ενώ ο Konno εξηγεί ότι η εν λόγω μελέτη μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων. Ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι παγκοσμίως έχουν υπέρταση, γεγονός που αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου για καρδιακές παθήσεις.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ