Τρώγοντας... φεύγει το άγχος!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019 12:05

Τρώγοντας... φεύγει το άγχος!

Το άγχος και το στρες είναι καθημερινά στοιχεία της ζωής μας για πολλούς από εμάς.

Άπειρες έρευνες έχουν αποδείξει πως όσο πιο μακριά τα κρατάμε από πάνω μας τόσο το καλύτερο για την υγεία μας.

O έλεγχος του άγχους περνάει και μέσα από την διατροφή μας και υπάρχουν ορισμένες τροφές που αν γίνουν βασικά στοιχεία της καθημερινής μας δίαιτας, το στρες μπορεί να αποτελέσει παρελθόν από την ψυχολογία μας.

Γλυκοπατάτες και καρότα

Οι γλυκοπατάτες και τα καρότα έχουν καταρχήν την ιδιότητα να μειώνουν την ανάγκη του οργανισμού για ζάχαρη άρα έτσι κι αλλιώς έχουν μια μεγάλη χρησιμότητα. Κατά τα άλλα, η παρουσία τους στον οργανισμό μας βοηθάει την παραγωγή σεροτονίνης που καταπολεμάει το στρες ενώ οι βιταμίνες και τα μέταλλα που εμπεριέχουν κάνουν καλό τόσο στην πίεση όσο και στην καρδιά. Μια χούφτα καρότα και μια μερίδα γλυκοπατατάτες για δύο φορές την εβδομάδα κάνουν... πέρα το στρες.

Εσπεριδοειδή

Η βιταμίνη C μειώνει σε εντυπωσιακό βαθμό τα επίπεδα του στρες και οφείλουμε να ενισχύουμε τον οργανισμό μας με αυτή. Όλα τα εσπεριδοειδή (πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ κτλ) είναι εστίες βιταμίνης C και το να τα έχουμε συνεχώς στο διατροφικό μας πρόγραμμα είναι μια σοφή επιλογή που συν τοις άλλοις ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. 

Γαλοπούλα

Με ισχυρές δόσες τρυπτοφάνης, ενός αμινοξέος που βοηθάει καθοριστικά στην παραγωγή σεροτονίνης, που με την σειρά της βοηθά στη μείωση του στρες, η γαλοπούλα μπορεί να είναι το απόλυτο σνακ καταπολέμησης του άγχους και του στρες. Είτε ως κομμάτι του πρωινού είτε ως κομμάτι του μεσημεριανού, το να τρώμε γαλοπούλα μας απομακρύνει από το ενοχλητικό στρες της καθημερινότητας.

Σπανάκι

Το σπανάκι εμπεριέχει μαγνησίο σε πολύ μεγάλο βαθμό, το οποίο είναι άμεσα συνδεδεμένο με την αίσθηση της ηρεμίας. Αποτελεί επίσης μια σπουδαία πηγή ινών που αυξάνουν τα επίπεδα ενέργειας. Συνίσταται για το μεσημεριανό μας.

Σολομός

Γεμάτος από ωμέγα 3 λιπαρά, που βοηθούν στην παραγωγή σεροτονίνης,  βοηθούν τον εγκέφαλο και κάνουν τις ορμόνες του στρες να υποχωρούν, ο σολόμος προάγει τη ροή υγιεινού αίματος, κάτι που επίσης καταπολεμάει το χρόνιο στρες και ταυτόχρονα μειώσουν τις φλεγμονές.

itrofi.gr