Σολομός: ένα διατροφικό υπερόπλο

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019 11:19

Σολομός: ένα διατροφικό υπερόπλο

Στις μέρες μας η ανάγκη για καλύτερη διατροφή έχει αυξηθεί αρκετά.

Βάλτε στο τραπέζι σας τον σολομό, ένα πραγματικά διατροφικό υπερόπλο και σίγουρα δεν θα χάσετε. Σε χώρες της βόρειας Ευρώπης, ο σολομός αποτελεί αγαπημένο πιάτο εδώ και δεκαετίες ενώ στην Ελλάδα, μόλις τα τελευταία χρόνια έχουμε ξεκινήσει να τον βάζουμε στη διατροφή μας. 

Οι διατροφολόγοι αναφέρουν πως πρόκειται για ένα τρόφιμο με πλούσια διατροφική αξία και πολύτιμα οφέλη για την υγεία μας. Είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, βιταμινών και ιχνοστοιχείων-ανάμεσά τους και της βιταμίνης Β12 - αλλά το σημαντικότερο περιεχόμενό του ακούει στο όνομα Ωμέγα3.

Τα πολύτιμα Ω3 που περιέχει ο σολομός, συμβάλλουν στην ομαλή εγκεφαλική και καρδιακή λειτουργία και στη γενικότερη ευεξία του οργανισμού. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η τακτική κατανάλωση ψαριών και πιο συγκεκριμένα σολομού, μειώνει αισθητά τον κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου, του άσθματος, του Αλτσχάιμερ, της κατάθλιψης, της υπέρτασης, του διαβήτη και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. 

Τα ω3 λιπαρά οξέα, δεν μπορεί να τα συνθέσει από μόνος του ο οργανισμός, αλλά τα λαμβάνει μέσω διατροφής. Και καθώς η παρουσία τους είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμη για την υγεία μας, θα πρέπει η κατανάλωση σολομού να συμπεριλαμβάνεται τουλάχιστον 1-2 φορές την εβδομάδα στη διατροφή μας. 

itrofi.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250