Η σουπερ τροφή πριν από το γεύμα που επιτάχυνε το αδυνάτισμα μιας γυναίκας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2019 15:30

Η σουπερ τροφή πριν από το γεύμα που επιτάχυνε το αδυνάτισμα μιας γυναίκας

Το τι πρέπει να κάνουμε για να αδυνατίσουμε είναι λίγο πολύ γνωστό.

Πολύ νερό, λιγότερα γλυκά, λιγότερες πίτσες και μπέργκερ, λιγότερα λίπη, λιγότερο από όλα. Ολες οι δυσκολίες όμως αρχίζουν από τη στιγμή που ξεκινάμε να εφαρμόσουμε στην πράξη αυτές τις αρχές.

Το ξέρουμε ότι η απώλεια βάρους είναι κάτι που πολλές φορές σας προκαλεί άγχος και στρες, με αποτέλεσμα να παραλείπετε σημαντικά γεύματα που νομίζετε ότι μειώνουν τις ημερήσιες θερμίδες. 

Ο Ιανουάριος είναι ο κατεξοχήν μήνας των μεγάλων υποσχέσεων. Η έλευση της νέας χρονιάς αποτελεί μια καλή ευκαιρία για αλλαγή και όλοι βάζουν στόχους για καλύτερη διατροφή, για να κόψουν το κάπνισμα, για να ξεκινήσουν το γυμναστήριο κλπ. 

Ομως πολλοί δεν καταφέρνουν να είναι συνεπείς στον στόχο που έχουν βάλει. Και αυτό γιατί οι στόχοι δεν είναι ρεαλιστικοί, μικροί και υλοποιήσιμοι.

Οσον αφορά το αδυνάτισμα, δεν υπάρχουν μαγικές δίαιτες. Ο στόχος που θα βάλετε πρέπει να είναι εφικτός.

Για παράδειγμα, μην στοχεύετε ποτέ σε απώλεια μεγαλύτερη του ενός κιλού την εβδομάδα. Μην ξεχνάμε πως δίαιτα δεν σημαίνει στερήσεις και σίγουρα δεν θα φτάσετε σε ένα υγιεινό βάρος μετρώντας μόνο θερμίδες. 

Αυτό που μπορείτε να κάνετε πριν από κάθε γεύμα, είναι να τρώτε μια μικρή χούφτα αμύγδαλα. Μια γυναίκα το δοκίμασε και τη βοήθησε πολύ να αδυνατίσει. 

Τα αμύγδαλα περιέχουν πρωτεΐνες με υψηλή θερμογόνο δράση, οι οποίες συμβάλλουν σε αυξημένες καύσεις άρα και στην απώλεια λίπους.

Ένα βασικό πλεονέκτημα που έχουν είναι η δυνατότητά τους να προωθήσουν ένα αίσθημα πληρότητας. Αυτό το αίσθημα μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες όλη την ημέρα.

Εκτός του ότι είναι μια πλούσια πηγή πρωτεΐνης, η οποία είναι η πιο χορταστική θρεπτική ουσία, τα αμύγδαλα περιέχουν έναν ξεχωριστό συνδυασμό λιπαρών οξέων και φυτικών ινών που ικανοποιεί την πείνα.

Ετσι αν φάτε λίγα αμύγδαλα πριν από κάθε γεύμα σας, θα δείτε ότι δεν θα πεινάτε τόσο πολύ και θα φάτε πολύ λιγότερο. 

Μία χούφτα αμύγδαλα την ημέρα (30γρ) λοιπόν είναι ό,τι πρέπει για να χάσετε κιλά.

bovary.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ