Υπερτροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά που χαρίζουν απλόχερα χαρά και ευεξία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018 13:00

Υπερτροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά που χαρίζουν απλόχερα χαρά και ευεξία

Ενισχύουν την καλή λειτουργία του οργανισμού και μας φτιάχνουν το κέφι

Ποιες είναι αυτές οι υπερτροφές που συνέχεια ακούμε από διατροφολόγους, σε εκπομπές στην τηλεόραση, σε κάθε περιοδικό, σε έρευνες; Τι ορίζεται τελικά ως υπερτροφή;

Είναι αλήθεια ότι ενισχύουν την καλή λειτουργία του οργανισμού και τελικά μας φτιάχνουν το κέφι;

Αν και δεν υπάρχει κάποιος ορισμός που να μπορεί να εξηγήσει τι ακριβώς είναι οι υπερτροφές, ωστόσο μπορούμε να πούμε ότι ως υπερτροφή χαρακτηρίζεται το τρόφιμο εκείνο που είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, σε βιταμίνες, σε ιχνοστοιχεία και ένα μερίδιο αυτών των συστατικών είναι αντιοξειδωτικά. Αν ένα τρόφιμο έχει όλα τα παραπάνω, τότε είναι 100% ευεργετικό για την υγεία και την ομαλή λειτουργία του οργανισμού.

Μερικές από τις υπερτροφές που προσφέρουν ενέργεια και ενισχύουν την καλή διάθεση τις έχουμε όλοι στο ντουλάπι μας!

Ντομάτα

Πολλοί τις κατατάσσουν στα λαχανικά, όμως κάνουν λάθος! Οι ντομάτες είναι φρούτα και περιέχουν το super αντιοξειδωτικό λυκοπένιο που εξολοθρεύει τις ελεύθερες ρίζες. Μία ντομάτα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυλλικό οξύ, την υδατοδιαλυτή βιταμίνη του συμπλέγματος Β που δρα κατά της μελαγχολίας.

Σέσκουλα - σπαράγγια

Και τα δύο λαχανικά προσφέρουν στον οργανισμό υψηλές ποσότητες φυλλικού οξέος και βιταμίνης C που ο συνδυασμός τους δίνει ώθηση στην καλή ψυχολογία να διατηρηθεί.

Βρώμη

Πολύ καλή πρόταση για πρωινό! Οι φυτικές ίνες και το μαγνήσιο που περιέχει την κατατάσσουν σε μια υπερτροφή που ξεκινάει την ημέρα σας. Συνδυάστε την με κράνμπερι, μπανάνα ή κανέλα που της πηγαίνει πολύ. Βρείτε εδώ βιολογική βρώμη, διαθέσιμη προς online αγορά.

Αμύγδαλα

https://www.newsbeast.gr/files/1/2015/08/almonds-353x221.jpg 353w, https://www.newsbeast.gr/files/1/2015/08/almonds-93x58.jpg 93w, https://www.newsbeast.gr/files/1/2015/08/almonds-126x79.jpg 126w" sizes="(max-width: 735px) 100vw, 735px">

Το πιο χορταστικό σνακ που παίρνουμε στην δουλειά, τρώμε στις λιγούρες και γενικά προτιμούν όλοι όσοι προσέχουν τη διατροφή τους (ανάλατο). Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε μαγνήσιο, το μέταλλο κατά της μελαγχολίας. Αναμείξτε τα με άλλους ξηρούς καρπούς, φτιάχνοντας ένα energy mix!

Αβγά

Τα αβγά βελτιώνουν τη διάθεση και βοηθούν στην σύνθεση σεροτονίνης που δρα ως νευροδιαβιβαστής του εγκεφάλου και αναπτερώνει τη διάθεση. Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα χοληστερίνης μην τρώτε πάνω από 2 αβγά την εβδομάδα.

Μέλι

Το μέλι είναι από τα καλύτερα καταπραϋντικά της φύσης. Η περιεκτικότητά του στο αμινοξύ τρυπτοφάνη συμβάλλει στην σύνθεση της σεροτονίνης που δρα ενάντια στην θλίψη. Συνδυάστε το με καρύδια ή στο γιαούρτι σας! Δοκιμάστε το βιολογικό μέλι «Άξιον Εστί».

Πρόταση Διατροφολογικής: Η σύνθεση από 8 διαφορετικές υπερτροφές της TERRA NOVA 100% φυσικό προϊόν. Ιδανικό για τόνωση, ενέργεια, με αντιοξειδωτικές ιδιότητες! Βρείτε το εδώ.

 diatrofologiki.gr.