Οι τροφές που μειώνουν το φούσκωμα στην κοιλιά ενώ εσύ κοιμάσαι

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018 09:50

Οι τροφές που μειώνουν το φούσκωμα στην κοιλιά ενώ εσύ κοιμάσαι

Το ενοχλητικό φούσκωμα μπορεί να μοιάζει με έναν εχθρό που παραμονεύει για να σαμποτάρει την ευεξία σου, ωστόσο μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Το αίσθημα του «έχω καταπιεί όλο τον αέρα που υπάρχει γύρω μου» που σε επιβαρύνει μπορεί να σταδιακά να γίνει παρελθόν.

Αρκεί να εντάξεις στο καθημερινό σου διαιτολόγιο τροφές με ευεργετικές ιδιότητες που πάνε κόντρα στο φούσκωμα και βοηθούν την κοιλιά σου να είναι επίπεδη.

Αν, μάλιστα, καταναλωθούν λίγες ώρες πριν τον ύπνο μπορούν να δράσουν αποτελεσματικά -ενώ εσύ θα κοιμάσαι- για να επιτύχουν το στόχο.

Γαλακτοκομικά, λαχανικά που προκαλούν ευαισθησίες στο έντερο, αναψυκτικά, τυποποιημένες τροφές και όσπρια βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της λίστας των τροφών που ευνοούν το δυσάρεστο φούσκωμα.

Ποιες τροφές είναι αυτές που συμμαχούν στην καταπολέμηση του φουσκώματος; 

1) Aβοκάντο: To αβοκάντο βοηθά στην αντιμετώπιση της κατακράτησης υγρών, στο πρήξιμο και στην αύξηση του μεταβολικού ρυθμού. Πηγή βιταμίνης Κ και E και διαλυτών φυτικών ινών, έχει αντιοξειδωτική δράση.

2) Σκόρδο: Το σκόρδο μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του ενοχλητικού φουσκώματος αν καταναλωθεί μόνο του (ωμό) και όχι μαζί με ένα γεύμα με προσθήκη αλατιού.

3) Σπόροι μάραθου: Oι σπόροι μάραθου περιέχοντας αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του φουσκώματος αλλά και της κυτταρίτιδας. Χαλαρώνοντας τους μυς του εντέρου, επιτρέπουν στα αέρια που προκαλούν το φούσκωμα να φύγουν.

4) Μπανάνες: Οι μπανάνες έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ποτάσιο και ρυθμίζουν τα επίπεδα νατρίου στον οργανισμό. Είναι πλούσιες σε διαλυτές φυτικές ίνες και μπορούν να δράσουν ενάντια στο ενοχλητικό φούσκωμα.

5) Σπαράγγια: Τα σπαράγγια έχουν τη δράση διουρητικού στον οργανισμό και βοηθούν στην αποβολή υγρών που προκαλούν ενοχλητικό φούσκωμα. Δεν περιέχουν πολλές θερμίδες και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά. Είναι η τροφή που συμβάλλει στην υγεία του πεπτικού συστήματος.

6) Τζίντζερ: Περιέχοντας αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, το τζίντζερ μπορεί να γίνει σύμμαχός σας για επίπεδη κοιλιά. Το τζιντζερ σε ροφήματα, smoothies ή σαλάτες μπορεί να είναι μια αποτελεσματική λύση για την αντιμετώπιση του ενοχλητικού φουσκώματος.

bovary.gr