Γυμναστική: Τελικά πότε είναι η κατάλληλη ώρα, πρωί ή βράδυ;

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018 12:08

Γυμναστική: Τελικά πότε είναι η κατάλληλη ώρα, πρωί ή βράδυ;

Η σωματική άσκηση μπορεί κάλλιστα να παρομοιαστεί με το πρωινό σου, που είναι καθημερινή ανάγκη και απαραίτητη, προκειμένου να λειτουργήσει το σώμα και το μυαλό σου.

Η σκληρή ωστόσο ρουτίνα σε συνδυασμό με τα περίεργα ωράρια εργασίας σε πολλούς τομείς επαγγελμάτων, πιθανότατα να σου στερούν ένα φυσιολογικό και σταθερό πρόγραμμα μέσα στο οποίο θα μπορούσες να καθορίσεις και τις ώρες που γυμνάζεσαι.

Άλλες γυναίκες αναγκάζονται να ξυπνούν από τα χαράματα, άλλες πρέπει να χωρίσουν τη γυμναστική σε περισσότερες “μερίδες” μέσα στην ημέρα και κάποιες γίνονται βραδινοί τύποι.

Ποιος ο ρόλος του ωραρίου στη γυμναστική και τα αποτελέσματά της; Ισχύουν οι φήμες περί καταλληλότερης ώρας;

Οι ειδικοί δεν έχουν εκφράσει τελικό συμπέρασμα ως προς το αν η πρωινή ή η βραδινή σωματική άσκηση είναι εκείνη που ωφελεί καλύτερα τον οργανισμό και την φυσική σου κατάσταση, ωστόσο διακρίνουν τα συν κάθε πλευράς και σε αφήνουν να διαλέξεις ανάλογα με το δικό σου πρόγραμμα.

  • Πρωινή άσκηση

Λειτουργεί σαν υποκατάστατο του καφέ, αν σκεφτείς πως τονώνει τον οργανισμό και τον γεμίζει ενέργεια για όλη την υπόλοιπη ημέρα, περιορίζει την όρεξη και ως εκ τούτου βοηθά στο να μην πάρεις περισσότερο βάρος, βελτιώνει τον ύπνο σου, αυξάνει το μεταβολισμό σου από την αρχή της ημέρας και προκαλεί έτσι μεγαλύτερη καύση θερμίδων.

  • Γυμναστική το βράδυ

Αυτές τις ώρες το σώμα έχει περισσότερες αντοχές και δυνάμεις για να βγάλει εις πέρας και δύσκολες ασκήσεις, λόγω των συνολικών γευμάτων που έχεις καταναλώσει.

Επίσης, το βράδυ ο χρόνος σου είναι λιγότερο περιορισμένος με αποτέλεσμα να είσαι συγκεντρωμένη τόσο στη σωστή προθέρμανση, όσο και στην αποθεραπεία.

Τέλος, αν καθιερώσεις ένα ωράριο πριν τις 10 το βράδυ, τότε μπορείς να ελέγξεις πιθανά προβλήματα αϋπνίας και να κάνεις τον ύπνο σου πιο ποιοτικό, αρκεί να ασκείσαι με ελεγχόμενη ένταση. Αυτό γιατί το σώμα παράγει το βράδυ επιπλέον μελατονίνη, προετοιμάζει τον οργανισμό σου για ύπνο και έτσι, δεν κερδίζεις κάτι από τη σωματική δραστηριότητα.

Γυμνάσου λοιπόν όποτε αισθάνεσαι έτοιμη και με όρεξη να το κάνεις!

bovary.gr

 



00 inkefalonia general ad 300X250