Σπιτικές λύσεις για την ημικρανία

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017 12:00

Σπιτικές λύσεις για την ημικρανία

Ποια είναι τα σπιτικά γιατρικά;

Μη συνταγογραφούμενα φάρμακα

Τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη μειώνουν τη φλεγμονή που κάνει το κεφάλι σας να πονά. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε φάρμακα για την ημικρανία με ακεταμινοφένη και ασπιρίνη

Καφεΐνη

Είναι συστατικό του καφέ και ορισμένων άλλων τροφών και ροφημάτων και μπορεί ενδεχομένως να σας ανακουφίσει ελαφρά. Θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει τον οργανισμό σας να απορροφήσει πιο γρήγορα το χάπι κατά της ημικρανίας. Μπορεί ωστόσο να εξαρτηθείτε από τον καφέ και να έχετε συμπτώματα στέρησης, όπως κούραση και περισσότερους πονοκεφάλους.

Σκοτεινό, ήσυχο δωμάτιο

Το ζωηρό φως και ο θόρυβος μπορεί να κάνουν χειρότερο τον πονοκέφαλο. Βρείτε ένα σημείο μακριά από φασαρία και κλείσετε τις κουρτίνες. Αυτό μπορεί να επιταχύνει την ανάρρωση.

Άσκηση

Μην τη δοκιμάσετε στη μέση της ημικρανίας επειδή μπορεί να αυξήσει τον πόνο. Όταν αισθάνεστε καλά η τακτική άσκηση μπορεί να την προλάβει καθώς το σώμα εκκρίνει ενδορφίνες. Η άσκηση μειώνει επίσης το στρες και βοηθά να κοιμάστε καλύτερα.

Μαγνήσιο

Μπορείτε να το βρείτε σε πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ξηρούς καρπούς και προϊόντα ολικής άλεσης. Δεν βοηθά όταν έχετε ημικρανία αλλά ορισμένες έρευνες  δείχνουν ότι θα μπορούσε να εμποδίσει μια. Μπορείτε να το λάβετε σε μορφή χαπιού αλλά πρέπει να ρωτήσετε πριν τη λήψη συμπληρωμάτων.

Κοιμηθείτε καλά

Να κοιμάστε τακτικά για να αποφεύγετε τις ημικρανίες. Πολύς ή λίγος ύπνος προκαλεί πονοκέφαλο. Να στοχεύετε στις 7-8 ώρες και να κοιμάστε και ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε μέρα.

Γιόγκα

Η άσκηση μπορεί να προλάβει τις ημικρανίες αλλά και να αποτελέσει αιτία ημικρανίας. Ωστόσο η γιόγκα είναι πιο ασφαλής εναλλακτική. Έρευνες έδειξαν ότι τακτικά μαθήματα γιόγκα μειώνουν τον αριθμό ημικρανιών και τις κάνει λιγότερο έντονες.

Βιταμίνη B2

Λέγεται και ριβοφλαβίνη και μπορεί να τη βρείτε στο γάλα, το τυρί, το ψάρι και το κοτόπουλο. Μπορείτε επίσης να τη λάβετε ως χάπι. Έρευνες δείχνουν ότι μπορεί ενδεχομένως να βοηθά στην πρόληψη των ημικρανιών.

Ρυθμίστε τους εκλυτικούς παράγοντες

Οι ημικρανίες ορισμένες φορές πυροδοτούνται από την τροφή ή τις καταστάσεις. Βρείτε τι σας φέρνει πόνο και αποφύγετέ το. Ορισμένα προβληματικά σημεία είναι το κόκκινο κρασί και το ώριμο τυρί. Ζωηρά φώτα, το υψηλό υψόμετρο και δυνατές οσμές μπορούν επίσης να επηρεάσουν.

iatronet.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ